sábado, 29 de febrero de 2020

El Dia, edició dimarts 26 de maig de 1.936, pàg. 2


AIGUA I MES AIGUA.

Com a bon mes de maig, rar és el dia que no cau un bon raig d'aigua. Durant tota la passada nit i el dia d'avui, s'han reproduït les pluges, generalment amb forta intensitat. El passat diumenge, també hi hagué sessió de llamps, trons i calamarsada, per les muntanyes dels nostres voltants.

El resultat d'aquest seguit d'aiguats s'ha notat en molts detalls. Des de fa sis o set dies, raja la font de la Saiola, i la Riera de les Arenes ha baixat per segon cop plena, en el dia d'avui.

Tots aquests detalls, semblen anunciar que els Caus, d'un moment a l'altre, deuran començar novament a rajar, cosa que és esperada amb interès per part de tots els terrassencs.

Tot plegat, confirma les esperances dels ciutadans, referents a que durant el proper estiu la nostra ciutat estarà ben proveïda d'aigua i serà evitat l'eixut que amenaçava.

EL QUE FOU EL FOC D'AHIR.

Gairebé ni foc fou, el petit incendi que ahir a prop de les 6 de la tarda va declarar-se a una casa del carrer del Pla de l'Ametllera, 40, car hi hagué més fum que res, puix que fou ocasionat per la instal·lació elèctrica de la casa, en cremar-se, degut no se sap a què.

Tan sols es té referència que l’ocupant de la mateixa casa. Juan Triadú Codina, estava manipulant amb els contactes de la mencionada instal·lació i degut a algun encreuament de fils o cosa semblant, tota la línia va fondre’s, ocasionant una espectacular fumera que feu que algun veí alarmat, demanés la presència de la bomba.

Naturalment, hi hagué més alarma que res, havent de lamentar-se tan sols, la pèrdua dels fils elèctrics i ploms de la instal·lació mencionada no havent pres el foc altra extensió.

DEL SUCCÉS DE DISSABTE A ULLASTRELL.

Tal com ahir manifestàvem, el jutjat d'instrucció de Terrassa s'ha fet càrrec de les diligències oportunes sobre el dolorós succés ocorregut dissabte a can Font d'Ullastrell i que ocasionà la mort de .Miracles Coruña. esposa de Gabriel Anglada i Domingo.

A desgrat de les diverses versions que circulen del fet, el detingut Gabriel Anglada, que dona proves d'una gran consternació, per les referències que tenim segueix afirmant que l'arma de caça se li disparà involuntàriament mentre la netejava i la víctima es trobava planxant unes peces de roba a poquíssima distància.

La desgracia ha estat molt sentida a la nostra ciutat, per tractar-se de la família Anglada que gaudeix ací de moltíssima relació.

No hay comentarios: