viernes, 28 de febrero de 2020

L’Acció, dilluns 25 de maig de 1.936 pàg. 2


LA VETLLADA DE DEMÀ A LA CASA DEL POBLE.

Sabem que ha causat justificada acceptació la vetllada que demà al vespre dia 26 celebrarà la Joventut d’Esquerra «Estat Català», en el saló de la nostra Casa del Poble.

Solament amb l’anunci de què en aquesta sessió hi parlarà l’exrector de la Universitat, senyor Jaume Serra Hunter, ja es motiu d’èxit. Com diguérem, la vetllada serà engrandida amb una adient sessió de cinema.

Durant la sessió seran radiades boniques plaques cedides galantment per l’entitat musical local, Hot Club.

La sessió de cinema consistirà primerament en la projecció de la gran realització del director alemany Lluis Trenker, i que tants d’èxits ha obtingut, «La Muntanya Sagrada». La sessió serà complementada amb un film documental que detalla la vida del «Graff Zeppelin».

Els organitzadors d’aquesta simpàtica festa inviten tots els seus simpatitzants i militants d’esquerra. La sessió serà gratuïta en absolut.

LA CONFERÈNCIA DE JOSEP PARUNELLA SOBRE «PERSPECTIVES DE LA NOSTRA HISTÒRIA».

Al saló de sessions del nostre Ajuntament ahir a dos quarts de dotze del matí va celebrar-se l’anunciada conferència organitzada per l’Escola Municipal de Cultura Femenina.

Feu la presentació del conferenciant el senyor Tomàs Viver, Director de la citada Escola. El senyor Josep Peronella disserta amb admirable claredat sobre les principals èpoques de la història de Catalunya, fent un examen sintètic del llibre estens i interessantíssim dels nostres fets nacionals. En finalitzar la seva narració foren projectats uns clixés dels principals monuments arquitectònics de l’època de plenitud de la nostra terra. En acabar la conferència fou premiat el senyor Peronella amb efusius aplaudiments.

Clogué l’acte el Conseller regidor de Cultura, senyor M. Palet i Martí, amb un breu parlament.

El saló estava completament ple d’un selecte auditori, la major part del qual el constituïen les alumnes de l’Escola organitzadora de la conferència.

No hay comentarios: