jueves, 6 de febrero de 2020

La Veu de Catalunya, 9 de maig de 1.936, pàg. 18


La bunyoleria «La Violeta» que durant aquests dies ha tingut instal·lada la seva parada a la fira, ha tingut l’atenció, ben elogiable, d’obsequiar tots els petits infants de l’Asil Busquets amb «xurros».

El Consell Directiu del Conservatori va oferir al Patronat de l’Hospital Casa de Caritat Local, de portar a l’esmentada entitat benèfica el «Petit Agrupament Orquestral» integrat per infants alumnes d’aquell Centre docent. Acceptat l’oferiment del Patronat, demà diumenge, a les deu del mati, tindrà lloc el Concert, dedicat especialment als infants asilats, pels infants músics del Conservatori. El Concert serà dirigit pel mestre senyor Ferran Pérez Prió, que ha preparat acuradament els seus deixebles per aquesta festa.

Marià Vilaseca Gili, ha denunciat que, en el transcurs d’una moguda discussió amb Josep Abelló Sacristán, aquest va exhibir una pistola amb la qual amenaçà de mort el denunciant.

Vistes aquestes manifestacions, la policia practicà la detenció de Abelló, portada a cap al seu domicili, carrer de Sant Francesc, 18, ingressà a la presó.

Hom acaba el muntatge i adaptació musical del film amateur titulat «De l’aula a la faula», que durant dos anys, i amb intermitències, s’ha rodat per aficionats locals de la tertúlia del Círcol Egarenc.

Els qui coneixen aquesta producció i han seguit de prop la seva filmació, ens informen que es tracta d’alguna cosa notable dintre els límits de què disposa el cinema amateur.

Podem assegurar que en aquest aspecte, i independentment de les valors intrínseques, es tracta del film de metratge més llarg fet per uns amateurs, com també el que ha precisat més actors, treball i sacrifici.

Si aquestes impressions es confirmen, aquest film és cridat a donar un relleu extraordinari i definitiu a l’amateurisme local avui ja valorat d’una manera certament afalagadora als cercles cineastes de la capital.

No hay comentarios: