viernes, 28 de febrero de 2020

El Dia, edició dilluns 25 de maig de 1.936, pàg. 2 i 3


A "CAN FONT", D'ULLASTRELL, ES COMET UN PARRICIDI, LES EXPLICACIONS DEL QUAL NO SEMBLEN EXACTES.

El proppassat dissabte, a les 3 de la tarda, va tenir lloc a la casa de camp "Can Font", situada dintre el terme d'Ullastrell, un parricidi del qual fou víctima Miracles Coruña Bienvenida, de 36 anys, natural de Barcelona, casada amb Gabriel Anglada Domingo, de 40 anys, natural d'aquesta ciutat, que fou qui, involuntàriament, segons manifestà, va matar la seva dona.

Segons declaracions de l'Anglada, el proppassat dissabte, a l'hora mencionada, es trobava ell netejant una escopeta de caça, a poquíssima distància de la seva dona. la qual planxava unes peces de roba. Tot practicant la neteja de la mencionada arma, que es trobava carregada amb una bona dosi de perdigons, va disparar-se-li involuntàriament i el tret, ferint la seva dona a la regió occipital frontal dreta, li causà la sortida total de la massa encefàlica amb mort instantània.

Avisada la Guàrdia Civil, va personar-se al lloc del fet, practicant les diligències del cas, i en presència del Jutge Municipal del poble d'Ullastrell, va ésser ordenat l'aixecament del cadàver, que ha restat instal·lat al dipòsit judicial d'aquell lloc.

Va procedir-se així mateix, a tal detenció de l'autor del parricidi, el qual, el proppassat dissabte, a la nit, ingressà a la presó local, on fou interrogat ahir pel Jutge local d’Instrucció, que es fa càrrec del present assumpte.

La relació del succeït, com més amunt diem, és la que feu l’Anglada en ésser detingut, però es sospita que els mòbils del fet són uns altres, sense que se sàpiguen amb exactitud, parlant-se de desavinences matrimonials, per determinats motius.

CICLISTES ACCIDENTATS.

Ahir, a les 9 del matí. el ciclista Teodor Ballbé que resideix al carrer Canalejas, 2, a la barriada de Sans, de la capital, quan es dirigia cap a Sabadell, tot practicant una excursió, fou atropellat pel cotxe 11.022 B, propietat d’un sabadellenc que venia a la nostra ciutat, resultant el ciclista amb una forta contusió a la cuixa esquerra i amb contusions i erosions als braços, lesions que li foren assistides al Centre Mèdic.

Al mateix Dispensari, hi fou assistit, a dos quarts de tres de la tarda, altre entusiasta del pedal, anomenat Salvador Font, de 20 anys d'edat, qui; viu al carrer Serrano, 4. que acabava de sofrir una aterrissada que li causà esgarrinxades al dit anular de la mà dreta.

QUADRE DEL PINTOR ODENA, DESTINAT A UN MUSEU ALEMANY.

Amb destí a la col·lecció de pintures del Museu d'Art Modern de Stuttgart (Alemanya), ha estat adquirida una de les admirables obres del nostre estimat pintor, el Jove i notable artista, N'Isidre Òdena, que es troba actualment conreant les seves aficions artístiques al pintoresc poble de Gallifa.

Ni cal dir com celebrem la distinció de què acaba d'ésser objecte el benvolgut artista.

ENLLAÇ MATRIMONIAL.

Ahir, al temple parroquial de Sant Pere, s'uniren enllaç matrimonial el jove i ben estimat amic nostre En Frederic Lluís i Comerma, amb la gentilíssima senyoreta Àngela Corominas i Serra.

Terminada la cerimònia religiosa, els assistents a la boda van reunir-se al Restaurant Terrassa, on foren obsequiats amb un esplèndid dinar.

Els nous casats partiren seguidament en viatge de noces.

Desitgem felicitats inacabables a la venturosa parella i trametem la nostra més cordial, enhorabona a les respectives famílies.

No hay comentarios: