jueves, 12 de marzo de 2020

Diari de Girona de avisos i noticies, 4 de juny de 1936, pàg 3


EXTENSES MANIFESTACIONS DEL SENYOR COMPANYS

El senyor Companys ha rebut els periodistes i els ha dit:

—Ahir es reuní el Govern i el Conseller de Finances donà una referencia escueta i feu al·lusió a una exposició que vaig fer-hi i que ara us explicaré. Ens vam ocupar del traspàs dels serveis d'ordre públic i de les mesures que cal prendre per a que es prestin amb eficàcia per a la defensa de l'autonomia i del règim. Com que sabem que elements d'Acció Ciutadana, ja dissolta, encara tenen armes, s’acordà donar un termini de cinc dies per a que aquests individus tornin les armes i es declaren caducats els permisos Transcorregut aquest termini s'examinaran tots els permisos d'armes i es renovaran, només, els que es considerin pertinents.

He rebut —ha afegit— diverses visites entre elles una comissió de minaires de Fígols -amb alguns Alcaldes d'aquella comarca a parlar-me del conflicte que tenen plantejat i que és un dels que ho està amb fonament de causa i pel qual tinc molt d’interès. El Conseller de Treball ja se'n ocupa i espero que es resoldrà satisfactòriament.

—I de la probable dimissió del senyor Moles ha preguntat un reporter?

—No en sé res. Tot el que es diu em semblen fantasies.

—Assistirà al Congrés d'Esquerra Republicana a Terrassa?

—Hi tinc molt d’interès: ho faré si el treball m'ho permet.

—S'ha fet ja el nomenament per alts càrrecs sobre l'ordre públic

—No encara. S'han canviat impressions però no hi ha res fet, puix son moltes les coses que reclamen l'atenció del Govern, i cal anar amb cura.

Finalment un reporter s'ha queixat dels perjudicis que la censura, tal com s'exerceix, causa als periòdics, i el senyor Companys ha dit: — Teniu raó, i donarem ordres per a que es tracti igual a tothom.

No hay comentarios: