lunes, 16 de marzo de 2020

L’Acció, dissabte 6 de juny de 1.936 pàg. 2


ELS CONCURSOS «POLLÉS» I «VINYALS».

Ha tingut lloc al local de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya el repartiment de premis dels concursos «Pollés» i «Vinyals» i el Bosses de viatges d’estudis.

El concurs «Pollés», llegat per l’arquitecte senyor Bonaventura Pollés, s’adjudicà a obrers del ram de la construcció que treballen a Catalunya, i es compon de sis premis de 500 pessetes cada un, i el Concurs «Vinyals» llegat per l’arquitecte senyor Salvador Vinyals, s’adjudica a aprenents i manobres del ram de la construcció. Aquests consten de sis premis de 250 pessetes cada un.

L’acte del repartiment de premis fou presidit pel senyor Pere Benavent, president de la dita Associació, per no haver pogut assistir-hi el conseller de Cultura de la Generalitat, i els senyor que formaren, el Jurat qualificador, senyors Amadeu Llopart, l’arquitecte municipal de Terrassa Melcior Vinyals, Damià Ribes, Josep M. Berenys, Ricard Giralt, Joaquim Vilaseca i Bonaventura Bassegoda, secretari de l’Associació i del Jurat.

Tots els concursants, després de rebre el premi, foren felicitats pel Jurat, i el senyor Benavent pronuncià un curt discurs d’elogi per als premiats i de bona recordança per als fundadors dels premis.

UN BRILLANT TRIOMF DEL CINEMA AMATEUR TERRASSENC.

Per bé que no s’hagi donat a conèixer oficialment el fall del Concurs Català de Cinema Amateur, organitzat per la Federació, podem avançar que les pel·lícules presentades per la «Secció de Cinema» d’ «Amics de les Arts» han aconseguit una brillantíssima classificació en aquest concurs d’enguany, que ha resultat molt disputat.

Els films titulats «Uns infants...» d’Ignasi Salvans i «El Monasterio de Piedra», de Josep Mª Guix, han obtingut els primers premis dins els termes respectius.

En el tema d’argument, la pel·lícula «De l’aula a la faula», presentada per una penya de cineastes del Círcol Egarenc, ha obtingut el segon premi i en el mateix tema, Joan Salvans ha obtingut el tercer, amb el seu film, «L’enemic de Venus».

Així mateix Amadeu Blasi, protagonista de la producció «De l’aula a la taula» ha aconseguit la magnífica copa, primer premi d’interpretació.

CONFERENCIA FILOSÒFICA.

«EI camins de l’amor» és el tema de la conferència que al local de la Rama Bhakti hi desenvoluparà demà a les 5 de la tarda, el senyor F. Climent Terrer, literat i publicista, que han estimat és pels assidus assistents a la susdita entitat.

L'entrada, com de costum, és lliure.

No hay comentarios: