martes, 10 de marzo de 2020

L'Autonomista, 3 de juny de 1.936, pàg. 2


El concert de Roca-Delpech a Terrassa

Oportunament anunciaren, en aquestes columnes, el recital de piano que l’excel·lent concertista gironí Roca-Delpech havia de donar a la ciutat de Terrassa. Avui ens plau reproduir d'alguns diaris egarencs els següents paràgrafs que posen de manifest la impressió magnífica que produí el nostre jove i gran pianista en aquell selecte públic que acudí al seu concert:

"Roca-Delpech, jove i sensible, és un temperament que està identificat amb la música de Chopin...

El jove artista ja afavorit pels guardons de l’èxit, demostrà de seguida els honestos recursos de la seva tècnica. I en la "Polonesa: do diesi menor" sabé donar un sentiment personal i exclusiu a la interpretació. Una "Polonesa" dita amb accents de furor i de feroç heroisme; certament tal com les concebia Chopin, el seu autor...

I en la segona part, sempre en progressió ascendent, encès com un il·luminat, Roca-Delpech continua el seu recital.

Roca-Delpech fou aplaudit. Aplaudidíssim. I fora de programa ens dona uns valsos de Brahms, amb una gracia dringant i ben accentuada.

Endavant, per aquest jove artista, que bé en el seu horitzó de virtuós un gran camí de llum i de gloria."

"L'Acció"

"Diumenge passat actuà a l'Escola Municipal de Música amb gran èxit el pianista català J. Roca-Delpech.

El nombrós auditori que omplia la sala de l'Escola servarà d'aquest concert un record inoblidable, doncs Roca-Delpech interpreta en forma exquisida i amb una tècnica formidable el seu comès.

Executà obres de Chopin, Albéniz, Granados, Debussy, Ravel, Liszt i Paganini."

"Crònica Social"

"Davant un públic ben nombrós, tingué lloc diumenge a la tarda, en el local de l'Escola Municipal de Música, un selecte concert, a càrrec del pianista Roca-Delpech.

El jove pianista Roca-Delpech és un artista distingit: la seva tècnica és sorprenent; les seves interpretacions tenen un singular interès, i son estilitzades amb delicadíssim bon gust.

Calorosos aplaudiments premiaren la serva excel·lent labor. Ens propinà amb una obra de Brahms."

"El Dia"

No cal dir que felicitem sincerament i efusiva Roca-Delpech per aquest nou gran triomf que afegeix al seu haver artístic.

No hay comentarios: