miércoles, 4 de marzo de 2020

La Veu de Catalunya, 29 de maig de 1.936, pàg. 4


Els veïns del lloc conegut per «can Boada», situat més amunt de la via del nord, lloc del qual és propietària la família Marcet, del carrer Puignovell, 36, s’han adonat que la porta de la capella d’aquell indret estava violentada.

Han entrat a l’interior de l’església han presenciat un gran desordre; han trobat alguns mobles i bancs amuntegats, de forma que s’endevinava la intenció dels qui han entrat, d’incendiar l’edifici. Ha confirmat aquesta suposició el fet de trobar una llauna de benzina en un recó de la capella i de presentar senyals d’haver-se començat a cremar algun dels bancs.

No se sap per quines circumstàncies no han pogut prendre increment el foc, i així s’ha evitat la realització d’aquest fet indignant, els autors del qual no són coneguts, i que han portat a terme tots aquests preparatius en el transcurs de la passada nit.

El nostre amic Francesc Xavier Marcet Balliveh, en representació del seu pare Miquel, ha denunciat el fet a la policia, la qual porta a terme les diligències del cas, sense resultats per ara.

Dissabte i diumenge proppassats tingué lloc, al pintoresc lloc situat al peu de Sant Llorenç del Munt, conegut per «can Garrigosa», i a poca distància de la masia d’aquest nom, la III acampada, organitzada per totes les entitats excursionistes de la nostra ciutat.

Amb la seva tercera dissertació, el professor Vicenç Galzeran Escofet, ha tancat el curset que sobre «Vulgarització de coneixements generals de filatura» ha donat al Casino del Comerç, amb tan bon acolliment per part del públic.

El Jutjat d’Instrucció de Terrassa s’ha fet càrrec de les diligències oportunes sobre el dolorós succés ocorregut dissabte a la Font d’Ullastrell, que ocasionà la mort de Miracles Coruña, esposa de Gabriel Anglada i Domingo.

A desgrat de les diverses versions que circulen del fet, el detingut Gabriel Anglada, que dona proves d’una gran consternació, per les referències que tenim, segueix afirmant que l’arma de caça se li disparà involuntàriament mentre la netejava i la víctima estava planxant unes peces de roba a molt poca distància.

La desgràcia ha estat molt sentida a la ciutat, per tractar-se de la família Anglada, que gaudeix de moltes relacions.

Organitzada per l’A. E. M. A. O. T., amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Arts i Oficis, es celebrarà demà, dissabte, a dos quarts de set de la tarda, i al passeig de García Hernández, una audició de sardanes.

L’esmentada audició, és en commemoració del final de curs de la dita escola.

No hay comentarios: