martes, 24 de marzo de 2020

El Dia, edició divendres 12 de juny de 1.936, pàg. 2


Detenció del director i alguns redactors de “Crònica Social” i altres significats elements de dreta.

Ahir, al captard, la policia va personar-se al domicili de diversos significats elements tradicionalistes i components del cos de redacció de "Crònica Social" per tal de procedir a la seva detenció, per ordre superior.

Escaient-se que els al·ludits no es trobaven als seus domicilis respectius, la policia deixà avis per tal que es presentessin a la Comissaria dintre la major brevetat, havent-se presentat els avisats al referit lloc, a dos quarts de 10 del mati del dia d'avui.

Allà se’ls ha comunicat que restaven detinguts per motius que s'expressarien i, conseqüentment, ha restat a disposició de l'autoritat: Lluís Ventalló, domiciliat al carrer Nord, 83, director de "Crònica Social".

Francesc Playá, domiciliat a la carretera de Moncada, 120, redactor cap del mencionat periòdic.

Miquel Palomares, domiciliat al carrer Suris, 12, redactor del referit diari i corresponsal de periòdics forans.

Josep Tapiolas, que viu a la Plaça de la República, 7, quart pis, president del Círcol Tradicionalista Local.

I Josep Farràs, domiciliat al carrer de la Mina, 25.

Aquest es trobava detingut des d'ahir al migdia.

Un dels detinguts, en possessió de l'original, sembla que va mostrar-lo per alguns llocs de la nostra ciutat, i en assabentar-se l'autoritat que es propagava una noticia, considerada tendenciosa, es procedí a la detenció del seu propagador.

Per aquests motius s'han efectuat les detencions dels redactors del citat diari, suposant-se que en deuen existir d'altres que justifiquin la detenció dels restants elements.

Car a mis dels que hi ha detinguts, la policia ha practicat en el dia d'avui noves detencions, els noms dels quals no són coneguts per ara.

Tots ells seran posats a disposició del Cap dels serveis d'Ordre Públic, senyor Caselles efectuant-se el trasllat a la capital aquest migdia.

DE LA FESTA DE CORPUS.

Tots els actes religiosos que les Parròquies de la ciutat celebraren ahir a la tarda, amb motiu de la solemnitat de Corpus, es veieren assistits per una enorme gernació.

A la Parròquia del Sant Esperit, el poble envaí materialment tot el recinte del Temple.

A dos quarts de 7, exposat Nostra, la Rvda. Comunitat cantà les solemnes "Vespres", Rosari i Trisagi amb la Schola Cantorum i el poble. Finits aquests actes religiosos i la brillant oració que oferí el Rvnd. Josep Castelltort, es celebrà la processó per l'interior del temple, que revestí caràcters de solemnitat impressionants. Els fidels abarrotaren el temple fins a prop de les 9 en que acabà la processó i els actes de desgreuge i homenatge a Jesús Sagramentat.

DETENCIÓ.

La policia ha posat a disposició del Jutjat d'Instrucció, Miquel Olona Messalles. relacionat amb la compra del revòlver que fou ocupat a Francesc Salvador Alcaraz, detingut el passat dilluns.

BAR PENYORAT I CLAUSURAT.

Per haver-se sorprès unes partides de jocs prohibits al "Bar L’Estellador". propietat de Josep Fitó, situat al Passeig 22 de juliol, s'ha imposat al mencionat propietari una multa de 200 pessetes, ordenant-se a la vegada la clausura indefinida del mencionat local.

No hay comentarios: