domingo, 1 de marzo de 2020

L’Acció, dimecres 27 de maig de 1.936 pàg. 2


LA VETLLADA D’AHIR A LA CASA DEL POBLE.

Anit es celebrà en el saló d’actes de la Casa del Poble la segona vetllada de la Joventut d’Esquerra «Estat Català». Malgrat la persistent pluja d’ahir, que dificultà en part l’èxit de la sessió, el nostre saló oferia un magnífic aspecte.

Amb la festa d’ahir, la Junta actual de la Joventut pot apuntar-se un nou èxit dels obtinguts des de la seva breu actuació. Amb l’organització d’aquestes vetllades dona una exemplar mostra de seriositat i a la vegada palesa els afanys que la impulsen per tal de propagar els ideals de cultura dins els rengles juvenils.

La sessió de cinema d’ahir aconseguí un falaguer resultat. Es d’esperar que en l’avenir hom podrà veure en el llenç del nostre saló, projeccions més modernes, i per tant més atractives.

El senyor Serra Hunter disserta sobre el tema «Glossa dels ideals d’esquerra». Fou força interessant i seguida amb atenció per les persones que ahir es trobaven a la Casa del Poble. La peroració del senyor Serra Hunter versa sobre apreciacions polítiques molt ben adaptades a l’actual moment, principalment en allò que es refereix a l’actuació interna del nostre partit i la preparació que els militants del mateix, hem de voler posseir.

Al finalitzar la conferència del que en donaren una amplia recensió en un pròxim número, el senyor Serra Hunter fou llargament ovacionat.

Eren prop de tres quarts d’una quan acabà la simpàtica i agradable vetllada.

BARALLES DE VEINES.

A primeres hores de la tarda fou assistida al Dispensari la conciutadana Caritat Illa, de 12 anys d’edat domiciliada al carrer Dant Llorenç 113,. Presentava unes contusions i erosions a la galta dreta i al front produïdes, segons hem pogut esbrinar, en unes discussions seguides de baralles que sostingué amb unes veïnes.

El fet ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

FERIT MENTRE FEIA TEIES.

A Josep Pere i Guinjoan, de 31 anys, domiciliat al carrer Marconi, 58, ahir vespre al Dispensari li curaren una ferida incisa al dit índex esquerre, produïda per un cop que es dona amb un objecte tallant quan estava fent teies.

LES NOCES D’OR DEL CÍRCOL EGARENC.

Ahir vespre, al Círcol Egarenc es reuní la Junta Directiva d’aquesta entitat terrassenca per tal de tractar i organitzar les noces d’or de la susdita entitat.

Sembla que aquesta data memorable que s’escau dintre breus dies serà commemorada amb interesants festes.

Més endavant donarem altres detalls.

No hay comentarios: