domingo, 15 de marzo de 2020

El Dia, edició divendres 6 de juny de 1.936, pàg. 2 i 3


MÀGICA DESAPARICIÓ D'UN RELLOTGE D'OR PENJAT D'UN CLAU.

A la Comissaria de Policia s'hi personà Rafael Olivares López, de 38 anys, que viu al carrer de Salvador Segui, 97, el qual denuncià que el proppassat dimecres, varen robar-li un rellotge en el seu mencionat domicili.

Segons manifestà, a les 3 de la tarda del mencionat dia, sortí de casa seva per la de complimentar un encàrrec, deixant la casa abandonada i quan va tornar-hi mitja hora més tard, sense que hi hagués cap senya! de desordre ni que la porta fos forçada, havia desaparegut un rellotge d'or que guardava al menjador, penjat d'un clau, sense el qual l'ordre del temps de la casa se'n ressent fortament.

El perjudicat va esverar-se i practicà les perquisicions pertinents entre el veïnat, obtenint que la veïna Pura Brocal Portero, de 28 anys, donés llum a la qüestió, acusant la noieta de 12 anys, Júlia Calvente Navarro, domiciliada al Pla de Can Roca, 6.

Encara que la noieta nega totalment que hagi comès el fet, la mencionada veïna manifesta que la veié sortir d'aquella casa, mentre el denunciant n'era fora.

A la seva vegada, la Júlia acusa una altra noieta i aquesta acusa l'altra i resulta qui ningú vol tenir la culpa.

La policia ha practicat diligències i està disposada a fer confessar a les detingudes, la seva culpabilitat, sigui quina sigui, de les dues.

L'A. E. M. A. O. T. A LA FIRA DE BARCELONA.

Demà, diumenge, l'A. E. M. A. O. T. practicarà l'anunciada visita a la Fira de Barcelona, sortint els inscrits pels Ferrocarrils de Catalunya, a les 9 del matí.

Tots els socis de l'Associació, gaudiran d'un rebaix del 40 per cent en l'entrada a la mateixa.

REUNIÓ D'EMPLEATS DE BARBERIES I PERRUQUERIES.

La Junta d'empleats de barberies í perruqueries ha convocat tots els dependents i dependentes per a una reunió que tindrà lloc el pròxim dilluns, dia 8, a les 11 del matí, en el local social. Sant Francesc, 52.

NOMENAMENT DE LA JUNTA ARBITRAL.

En el Butlletí Oficial de la Generalitat d'ahir, aparegueren diverses ordres del departament de Justícia nomenant Comissions Arbitrals que han de tenir cura de l’aplicació de la Llei de Cultius.

Entre ells, s'hi troba la del nomenament dels vocals cultivadors efectius de la Junta Arbitral de la nostra ciutat, que estén la seva jurisdicció a Sabadell.

Està formada pels senyors Enric Torres i Pla i Ramon Poch i Casanoves, veïns de Terrassa i Cerdanyola del Vallès, respectivament, i suplents d'aquests, els senyors Pere Aguilera i Garriga i Ramon Esteve i Comelles, veïns de Rubí i Barberà de! Vallès, respectivament.

Vocals propietaris efectius dc la mateixa Junta .Arbitra!, els senyors Jacint Argelaguet i Planes i Josep Feliu Boada i suplents, els senyors Jaume Gorina i Sala i Josep Canyadell i Raventós.

Secretari de la Junta, el secretari del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de la nostra ciutat.

No hay comentarios: