martes, 24 de marzo de 2020

La Veu de Catalunya, 12 de juny de 1.936, pàg. 18


Es amb satisfacció que tots els visitants d’«Els Caus», constaten el gros doll d’aigua que raja d’aquesta font i que, cas de prosseguir durant forces dies més, com és d’esperar, la continuïtat d’aquesta exuberància, hi haurà assegurada la provisió d’aigua durant l’estiu d’enguany.

També satisfà admirar la forma com creix el nivell del Pantà de la Xuriguera, tan baix fa dies, que darrerament no passava dels 23 metres d’alçada.

En els pocs dies que ragen els Caus, l’esmentat nivell ha pujat fins als 28 metres, i hom compta que pujarà molt més.

El quadre escènic amateur de la Joventut Catalanista activa aquests dies els assaigs de l’adaptació teatral de Prudenci Bertrana «El fantasma de Montcorp», la qual serà estrenada per la susdita secció durant els dies de la propera Festa Major a l’escenari que es muntarà amb tota propietat, al jardí de l’Associació Catalanista.

Els artistes locals, adscrits a «Amics de les Arts», i llurs tenen obres exposades en els «Salons de Primavera», els quals romanen oberts a Montjuïc, són els següents:

«Saló Montjuïc»: Armengol E. Badrinas A., Cortés R., Espinal M., Marinel·lo A. Pla J., Prat P.

«Saló Barcelona»: Costa M., Costa P., Pujades M., Vancells J., Viver T., Casanoves E., Duc J.

Després de diverses perquisicions practicades per la policia local, s’ha aconseguit retrobar el rellotge d’or que la nena Júlia Calvente, de 12 anys, sostragué de casa de Rafael Olivares.

L’esmentada nena, el donà espontàniament al noi de 13 anys, Salvador Cazorla, al qual trobà al carrer, el qual, davant de tanta generositat, no gosà contradir-la i l’acceptà.

En virtut d’haver estat retrobat l’esmentat rellotge, els pares de la noia podran estalviar-se de pagar el seu import als perjudicats.

La Júlia ha estat posada a disposició del Tribunal Tutelar de Menors, i hom tem que si la nota ha practicat aquestes sostraccions, es deu a que té quelcom pertorbades les facultats mentals.


No hay comentarios: