martes, 10 de marzo de 2020

L’Acció, dimecres 3 de juny de 1.936 pàg. 2


LA JOVENTUT D’ESQUERRA «ESTAT CATALÀ» ES REUNEIX AQUEST VESPRE.

Es recorda a tots els associats de la Joventut d’Esquerra «Estat Català» la necessitat que tenen d’assistir aquest vespre a l’assemblea general que el susdit organisme celebrà en una de les dependències de la nostra Casa del Poble.

Hom parlarà d’assumptes relacionats amb el passat Congrés de les Joventuts i també seran donades orientacions sobre el Congrés d’Esquerra Republicana que els propers dissabte i diumenge es celebrarà a la nostra ciutat.

UN INTERESANT RECITAL DE PIANO A «AMICS DE LES ARTS».

Per bé que en la «Sessió» celebrada el dia 24 del passat mes de maig, es donava per clausurada oficialment l’actual temporada de sessions de caire musical, hom ha cregut oportú aprofitar l’avinentesa de trobar-se a Barcelona la gentil i notable pianista madrilenya Elena Romero, perquè aquesta celebrada concertista donés un recital en l’estatge d’ «Amics de les Arts», el proper diumenge dia 7, a la nit, tal com vàrem anunciar als nostres lectors en una passada edició.

LA INTENSA PLUJA D’AVUI.

Tota la matinada passada i tot avui han caigut damunt el sòl de la nostra ciutat unes abundants i copioses rauxes de pluja torrencial que han convertit els carrers en xaragalls.

En conjunt la pluja ha estat molt abundant. Potser és el dia que ha plogut més de tots els d’aquesta temporada de pluges.

Aquests símptomes diluvials, si persisteixen, per poc més que sigui, portaran incalculables danys a l’agricultura. Ara mateix, els sembrats, a punt de rossejar, estan tots ajaguts amb inici de podridura.

Els patatars també es neuleixen per excés d’aigua, i les fruites primerenques es podreixen a l’arbre.

Els ceps també quedaran contagiats del corrosiu míldiu, que ja s’ha manifestat amb molta profusió de virulents taques als pàmpols i alguns raïms tocats per l’epidèmia.

Es ben bé allò que diuen: mal per poc i mal per massa de les coses.

Heus ací el resultat de la pluja caiguda avui fins a les dotze del migdia:

Pluviòmetre Pantà, 9 litres metre quadrat.

Pluviòmetre Mina, 29’90 litres metre quadrat.

Aquesta vegada ha plogut més a ciutat que no a muntanya.

D’INTERÉS ALS INDUSTRIALS TÈXTILS.

La Cambra Oficial de Indústria i Comerç fa públic que havent-li estat demanat per la Superioritat llur informe sobre l’avant-projecte de Reglament Orgànic de la Comissió Permanent d’Indústries Tèxtils, rebrà de llurs electors les suggerències que estimin pertinents amb referència a l’esmentat avant-projecte, dins el termini que fineix el dia 10 del corrent, podent examinar el text de l’avant projecte en qüestió, a la Secretaria de la Corporació al·ludida.

No hay comentarios: