domingo, 8 de marzo de 2020

L’Acció, dimarts 2 de juny de 1.936 pàg. 3


ROBATORI FRUSTRAT I PERSECUCIÓ DEL LLADRE SENSE RESULTAT.

A tres quarts de 5 de la matinada d’ahir, quan el caporal de la guàrdia municipal nocturna, senyor Guinart, passava pel carrer Pantà es donà compte que una porta del magatzem de la fàbrica de mitges «Muntaner i Cª» estava entreoberta. Juntament amb el vigilant d’aquell barri penetrà al despatx, on trobaren uns grans paquets de mitges, a punt d’emportar-se’ls. A sobre d’aquests paquets hi havia una màquina d’escriure del despatx, la qual sembla que també estava a punt d’ésser robada. Com sigui que de seguida es donaren compte de que es tractava d’un intent de robatori, el senyor Guinart feu anar el vigilant a avisar l’amo de la fàbrica.

En el precís instant que el vigilant sortia del despatx, un desconegut que passava per aquell lloc i que anava a penetrar al despatx en veure al vigilant es posà a córrer carrer Pantà avall.

A les veus que donà el vigilant, sortí el senyor Guinart el qual inicià la persecució del fugitiu.
El desconegut en la seva carrera folla, trencà diverses cantonades i malgrat que el senyor Guinart disparà alguns trets amb la seva pistola, el misteriós personatge no parà de córrer fins que logrà desaparèixer en una cantonada de la Rambla d’Egara.

El fet ha estat denunciat a la policia, la qual ha cuidat d’iniciar les oportunes recerques per a la detenció de l’autor d’aquest intent de robatori.

UN CIUTADÀ IRASCIBLE.

El passat dissabte, quan el vailet de 14 anys, Rodrigo Suárez, passava per davant de la casa número 206 del carrer Bartrina, sortí l’habitant de la mateixa, anomenat Joan González, i el maltractà de paraula i obra.

La mare del vailet, anomenada Glòria Torres, es donà compte del fet, i en sortir en defensa del seu fill; llavors el González se les emprengué contra la mare.

Ha estat denunciat al Jutjat Municipal tan irritat conciutadà.

EXAMENS A L’ESCOLA INDUSTRIAL.

Aquest matí, a l’Escola Industrial han començat els exàmens de les matrícules dels anomenats inscrits lliures. Se’ns comunica que en aquests exàmens hi figuraren més de 500 estudiants.

RAJEN ELS CAUS.

Ahir al matí, finalment ─ doncs aquesta noticia ja havia estat donada encara que sense fonament començaren a rajar «Els Caus».

L’inici de la revinguda de les aigües en aquell conegudíssim forat de les roques de més amunt del Guitart, fou presenciat per alguns terrassencs, els quals cuitaren a anunciar la fausta nova a la «Mina Pública» de la nostra ciutat.

El raig d’aigua que actualment dona el manantial de «Els Caus» es molt petit. Amb tot cal esperar, que rajaran molt més, docs les contínues pluges que van reproduint-se, així ho fa esperar.

No hay comentarios: