miércoles, 11 de marzo de 2020

El Dia, edició dimarts 3 de juny de 1.936, pàg. 2


PEL JUNY... CADA DIA UN RAIG?.

Tot avui que ha plogut d'una manera intensa, tant dintre la ciutat, com pels encontorns de la mateixa.

A les 9 del matí, el xàfec ha estat, tan fort que tothom s'ha hagut de refugiar als portals de les cases i totes les vies de la ciutat; anaven inundades d'aigua.

Pels voltants de la ciutat, sobretot cap a la banda del Pantà de la Xuriguera, els Caus i Obac, la pluja ha pres igualment proporcions considerables.

Hi ha la impressió que sí persisteixen aquestes pluges, si bé asseguraran un adeu d'aigua per aquest estiu, perjudicarà fortament els sembrats i altres indústries de la terra.

Quant al cabal que ofereixen els Caus, ahir va comprovar-se que rajaven el doble que el primer dia, sense que emperò aquest raig hagi pres cap proporció gran. Es de suposar que aquestes pluges intenses, deuran influir en l’exuberància d'aquest caudal, assegurant una llarga continuïtat en el mateix.

Segons les dades facilitades per la Mina Pública, l'aigua caiguda en el dia d'avui, fins a les dotze del matí, pel que es refereix al pluviòmetre de Terrassa, assenyala 29'90 litres per metro quadrat i la que índica el pluviòmetre situat a la caseta del Pantà de la Xuriguera és solament de 9 litres per metre quadrat.

Prova que a dins la ciutat ha plogut amb molta més intensitat que no a muntanya.

D'INTERES PER ALS INDUSTRIALS TÈXTILS.

La Cambra Oficial de Indústria i Comerç, fa públic que havent-li estat demanat per la Superioritat el seu informe sobre l'avantprojecte de Reglament Orgànic de la Comissió Permanent d'Industrials Tèxtils, rebrà de llurs electors les suggerències que estimin pertinents amb referència a l'esment avant-projecte, dins el termini que fineix el dia 10 del corrent, podent examinar el text de l'avant-projecte en qüestió, a la Secretaria de la Corporació al·ludida.

LA CONCERTISTA ELENA ROMERO.

Heus ací alguns trets de la personalitat artística d'Elena Romero, la joveníssima concertista al piano que diumenge vinent donarà un recital a "Amics de les .Arts''.

Elena Romero cursà els seus estudis al Conservatori de Madrid, i el seu perfeccionament amb el nostre Frank Marshall. El nom del mostro Marshall és sòlida garantia de seriositat i alt esperit musical.

En els seus concerts, aquesta artista demostra palesament posseir un mecanisme net, àgil, correctíssim, una perfecta interpretació i un temperament sensible que es posa de manifest en totes les obres del programa.

Un dels seus millors èxits l'aconseguí actuant de solista amb la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció del mestre Lamote de Grignon.

No hay comentarios: