martes, 17 de marzo de 2020

La Veu de Catalunya, 7 de juny de 1.936, pàg. 18


L’Associació de la Premsa celebra avui una excursió a Santa Fe del Montseny.

A l’Associació d’Empleats i Tècnics va celebrar-se l’anunciada reunió per a tractar d’algunes importants qüestions influents en la marxa de l’entitat.

Un dels punts més interessants a discutir era el de si calia acceptar la invitació de la C. N. T., perquè l’A. D’E. i T, ingressés al seu si.

Portada la qüestió a votació aquesta donà el següent resultat: 111 vots en contra de l’ingrés de l’Associació a la C. N. T., i 26 favorables a la fusió.

En la reunió, també va acordar-se nomenar una comissió investigadora, la qual es farà responsable de les denúncies que per infracció de la carta de treball es reben a l’Associació. El Consell executiu serà encarregat de nomenar aquesta comissió.

Segueix oberta l’exposició de pintures i dibuixos que el jove artista Vilella, d’Olesa de Montserrat, presenta actualment a «Amics de les Arts».

S’efectuà la benedicció del banderí avantguardista del Grup «Flor Parroquial», el qual fou apadrinat per la senyoreta Dolors Escuder i el jove Jaume Subirats.

La missa de comunió tingué lloc al Cambril de la Verge de Montserrat.

Seguidament es celebrà a l’estatge social un acte de propaganda en el qual feren ús de la paraula Ramon Castells, vicepresident del Grup local, i Manuel López i Joan Tebé, de Barcelona, els quals comentaren la responsabilitat de l’organització avantguardista.

A la tarda tingué lloc el partit de Ping-Pong contra els Aspirants de la Joventut d’A. C., els quals foren derrotats per 5 a 9; el jove Jaume Subirats lliurà la Copa als avantguardistes La Secció de Teatre va cloure aquesta festa posant en escena el drama «Gelosia d’infant» i la comèdia «Gras i magre».

L’Apostolat de Oració celebra les seves Noces d’Or amb solemnes actes a la Parròquia del Sant Esperit.

La Secció Escolar de la Joventut Catalanista, com acabament de les seves activitats en el present curs, ha organitzat per avui, diumenge, a dos quarts de sis de la tarda, al seu estatge social, Sant Antoni, 64, un ball de societat que amenitzarà una coneguda orquestrina.

Per bé que no ha estat donat a conèixer el veredicte del Concurs Català de Cinema Amateur, organitzat per la Federació, podem avançar que les pel·lícules presentades per la «Secció de Cinema» d’«Amics de les Arts» han aconseguit una brillantíssima classificació en aquest concurs d’enguany, que ha resultat molt disputat.

Els films titulats «Uns infants...» d’Ignasi Salvans i «El Monasterio de Piedra», de Josep Maria Guix, han obtingut els primers premis dins els temes respectius.

En el tema d’argument, la pel·lícula «De l’aula a la faula», presentada per una penya de cineastes del Círcol Egarenc, ha obtingut el segon premi, i en el mateix tema, Joan Salvans ha obtingut el tercer, amb el seu film «L’enemic de Venus».

Així mateix Amadeu Blasi, protagonista de la producció «De l’aula a la faula», ha aconseguit la magnífica copa, primer premi d’interpretació.

No hay comentarios: