domingo, 22 de marzo de 2020

El Dia, edició dijous 11 de juny de 1.936, pàg. 2


La diada de Corpus.

Corpus Cristi, una de les festivitats religioses mes belles i populars, ha passat sense que el poble pogués festejar-la amb la vivacitat desitjada.

Però no perquè en aquesta festa assenyalada el treball no s'hagi interromput, han deixat de notar-se i manifestar-se els sentiments de les multituds que tan fondament senten l'emoció d'aquesta diada, les quals han expressat públicament la seva adhesió a Jesús Sagramentat, endomassant llurs balcons, presentant per tant la nostra ciutat, un alegre i joiós aspecte, que honorava públicament el sagrat motiu del dia.

En molts tallers, despatxos i magatzems i àdhuc en algunes fàbriques de la nostra ciutat, els treballadors han pogut honorar la jornada, no acudint al treball per disposició dels patrons.

Per aquest motiu, durant tot el dia, i principalment al migdia i hores del captard, la ciutat ha ofert un aspecte de dia de festa.

En els temples parroquials, l'afluència de gent ha estat veritablement extraordinària en els moments que hi tenien lloc els solemníssims actes del dia.

A l'Església del Sant Esperit, a les 8 del matí s'ha celebrat una Missa de Comunió que s'ha vist concorreguda en extrem, elevant-se a un gran nombre les persones que s'han atansat a la Santa Taula per a rebre la Sagrada Comunió. A més d'aquesta Missa, la Comunió s'ha donat durant totes les primeres hores del matí, comptant-se sobre unes mil cinc-centes, el total de comunions administrades.

El solemne Ofici de les 10 del matí, ha estat cantat en la forma admirable acostumada, per la Capella de Música de la Parròquia essent impressionant la gentada que hi assistit a aquest acte, en el qual l'estimat escolapi P. Antoni Porredón, ha ofert un admirable sermó amb paraula inspirada i emocionant.

En les restants parròquies no ha estat menor la concurrència, sobretot en la de Sant Pere, que en l'Ofici Solemne que s'hi ha celebrat, amb exposició del Santíssim, la Capella de Música de la parròquia hi ha cantat amb ferma inspiració, que ha impressionat la nombrosa concurrència de fidels presents a aquest acte.

La nostra ciutat ha ofert, doncs, una nova prova de ferma catolicitat, declaradament manifestada en els actes ressenyats i en l’ambient dels nostres carrers.

AUDICIÓ A LA BARRIADA DE SANT PERE.

Demà, divendres, a dos quarts de 10 de la nit, la Banda Municipal donarà una escollida audició de sardanes, a la Plaça de la Creu, de Sant Pere, la qual fou suspesa a causa de la pluja, el dia 22 del proppassat maig.

No hay comentarios: