miércoles, 18 de marzo de 2020

El Dia, edició dilluns 8 de juny de 1.936, pàg. 2


NOTA DEL PATRONAT DE COLÒNIES ESCOLARS.

El Comitè Executiu de Colònies Escolars, fa avinent que fins el dia 20 del corrent mes admeten sol·licituds per optar a les Colònies Escolars, facilitant-se al Negociat de Cultura els impresos pertinents.

Poden optar a les Colònies tols els infants, sempre que reuneixin les condicions reglamentàries, tant si concorren a escoles oficials com particulars.

També s'admeten inscripcions amb pagament de les despeses, beneficiant-se els optants de les organitzacions del Patronat.

LES NOCES D'OR DE L'APOSTOLAT DE L'ORACIÓ.

Brillantíssims foren els solemnes actes religiosos, amb els quals l'apostolat de l'Oració de la nostra ciutat celebrà l'esdeveniment de les seves Noces d'Or.

La Missa de Comunió General fou seguida devotament per una nombrosíssima gentada, que amb exemplar recolliment s'atansà a la Santa Taula per tal de rebre Crist Sagramental. El M. I. Dr. Josep Boada, Canonge de Tarragona, parlà als fidels amb paraula sentida i inspirada, que causà forta impressió a tots els oients.

A les 10, va celebrar-se l'Ofici solemne de "Pontificalis”, de Perosi, cantat admirablement per la Capella de Música i Escolania, amb acompanyament d'instruments de corda. Amb santa unció, el nostre Regent, Dr. Sanahuja, celebrà la Missa, en la qual parlà novament amb gran eloqüència l'orador sagrat Dr. Josep Boada. Acabat l'acte, es cantà un "Te Deum" impressionant.

Els actes del vespre constituïren una nova manifestació de l'ardent professió de catolicitat del nostre poble, que va abarrotar el temple, donant rellevant lluïment als fervorosos actes que hi tingueren lloc. El Rvnd. Dr. Lladó. Canonge de Vic feu el sermó d'aquesta hora, modèlica oració que enfervorí més encara els sentiments religiosos de tots els presents. La processó que tingué lloc tot seguit, per l'interior del temple, feu insuficient la gran nau per contenir els que formaren la mateixa.

Aquest matí, a les 10, l’apostolat ha celebrat un Ofici amb ofertori, en sufragi dels difunts que pertanyeren a l'associació esmentada.

L'EXCURSIÓ DE L'ASSOCIACIÓ DE LA PREMSA.

Ahir al matí, partiren cap ai bellíssim indret de Santa Fe del Montseny, els components de l’Associació local de la Premsa, per tal d'efectuar l'anunciada excursió per aquelles contrades del peu de la gran muntanya.

En el senyorial restaurant d'aquella localitat, tingué lloc, al migdia, un àpat de germanor, que transcorregué dintre la millor animació i companyonia.

A la tarda, tots els visitants abandonaren aquells admirables llocs, retornant vers la nostra ciutat, satisfets de l'excursió efectuada

No hay comentarios: