domingo, 29 de marzo de 2020

L’Acció, dissabte 13 de juny de 1.936 pàg. 2


EL CONGRÉS DE MESTRES LAICS.

Aquest vespre comença a Barcelona el Congrés Nacional de Mestres laics històrics, que tindrà lloc al domicili social del Claustre de Mestres laics, carrer de Gravina, 1 pral.

L’acte d’obertura celebrador a les 10 de la nit consisteix en una conferència sobre el tema: «Influència del Magisteri laic en la política», a càrrec del diputat per Castelló senyor Cases Sala.

Demà tindran lloc les deliberacions i un banquet.

Després els mestres faran lliurament de les conclusions aprovades als diputats presents a l’acte.

De la nostra ciutat hi assisteix el senyor Joan Cabot i Villar, mestre de l’Escola Lliure de Fraternitat Republicana.

D’INTERÈS PELS IMPORTADORS.

Vistes les instàncies de diverses Cambres de Comerç formulant varies observacions al Reglament Provisional de la Inspecció de Contingents d’importació, el Ministeri d’Indústria i Comerç ha disposat que s’ampliï fins el primer de juliol pròxim el plaç que és concedí per a què els importadors de mercaderies contingentades es proveeixin dels llibres de compte corrent i magatzem.

També ha disposat que les operacions que s’anotin al llibre de compte corrent verificades amb compte corrent verificades amb anterioritat a la creació de la Inspecció, siguin les que s’hagin practicat des del dia 20 d’abril últim. Aquesta anotació tindrà d’acabar-se el dia 15 de juliol i el llibre de magatzem s’obrirà el primer del mateix mes.

La Cambra de Comerç d’aquesta ciutat està a la disposició dels importadors per orientar-los degudament.

ATROPELL DE BICICLETA.

Prop de tres quarts de tres d’ahir a la tarda, quan baixava per la Rambla d’Egara el ciclista Miquel Cirera, de 30 anys, domiciliat al carrer Mozart, sense que pogués evitar-ho atropellà el nen de vuit anys Joan Espuña, del carrer Salvà, 25, produint-li unes lesions de poca importància n diverses parts del cos, les quals les hi curaren al Dispensari una estona més tard.

El fet ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

MOSSEGADA DE GAT.

Per haver estat mossegat per un gat ha anat al Dispensari el menut de 4 anys, Josep Vera, domiciliat al carrer Santa Magdalena,7. El pare de l’infant, amb una estaca ha pogut donar mort al gat agressor. El fet haurà estat denunciat al Jutjat.

No hay comentarios: