miércoles, 4 de septiembre de 2019

El Dia, edició dijous 16 de gener de 1.936, pàg. 2


LA FESTA DE DEMÀ DELS CARRETERS.

Per aquest vespre, a dos quarts de 8, estan convocats tots els associats al Grup Benèfic de Carreters, organitzadors dels actes de demà a honor de Sant Antoni Abat, davant l’Estació del Nord per a rebre la Banda que amenitzarà els actes de la Festa.

També demà, a les 7'30 del matí, es reuniran els socis del Grup, a casa l’abanderat En Joan Cardús, per anar després a l’ofici solemne del Temple parroquial del Sant Esperit a honor del Sant Patró.

A la sortida d'aquest acte, tindrà lloc la passada de cavalleries pels carrers, després de la Benedicció, de les mateixes.

Per a la tarda hi ha anunciat el gran Concert de l'Alegria, el qual es repetirà a les 9 de la nit, abans del gran ball de gala.

ROBATORI POC IMPORTANT.

Aquesta nit, un desconegut, saltant pels patis de rere el carrer de Sant Quirze, ha aconseguit penetrar al cobert posterior del taller metal·lúrgic local "Rosaura i Boada” al número 8. d'aquell carrer.

Un cop allà, ha aconseguit amb l’ajuda d'una falca, per saltar la porta que permet, l'accés al taller esmentat i un cop dins s'ha dirigit a un petit escriptori que hi ha, on ha trobat 50 pessetes aproximadament, en un calaix, amb la qual quantitat ha cregut suficientment pagada la seva tasca, desapareixent pel mateix camí de la vinguda.

Aquest subjecte es veu que estava necessitat i era força ben educat, car no ha causat cap mena de regiraments i s'ha limitat a recollir les pessetes esmentades, simplement.

Per les petjades que ha deixat sembla que es tracta d'algun bordegàs de 15 o 16 anys, el qual probablement coneixia la disposició de la casa.

Degut a la poca importància del fet, no s’ha cregut convenient donar-ne part a les autoritats.

VENIA PARTICIPACIONS I NO TENIA EL BILLET.

Ha ingressat a la presó local, un subjecte de 52 anys, domiciliat al carrer Pi i Margall, 50 de la veïna localitat de Rubí, acusat d’haver practicat la revenda il·lícita de participacions d’un vigèsim que sols posseïa en la seva imaginació.

Aquest fet ha passat al Jutjat d’Instrucció local.

No hay comentarios: