viernes, 20 de septiembre de 2019

La Veu de Catalunya, 23 de gener de 1.936, pàg.3


Davant d’un poble nombrosíssim, es celebrà a Amics de les Arts una «Sessió Musical», dedicada al mestre Ramón Serrat, que constituí un èxit ben falaguer.

La sessió docent que tindrà lloc el proper diumenge al Conservatori de música, serà dedicada a estudiar la personalitat musical de Chopin, i anirà a càrrec de la intel·ligent professora senyoreta Montserrat Aurell.

A la matinada, i com a resultat d’una planxa elèctrica que resta abandonada damunt d’unes robes, va calar-se foc a aquestes i d’ací va propagar-se a l’interior d’una de les habitacions del pla on el senyor Francesc Benlloch, secretari municipal d’aquesta ciutat, està domiciliat, al carrer de la Fontvella, 31.

El foc prengué, sobretot, a les robes i alguns mobles con una màquina de cosir i un armari que resultaren amb seriosos desperfectes.

La fortor del fum i el soroll del foc desvetllaren el senyor Benlloch i els seus familiars, els quals telefonaren ràpidament al Departament de Bombers.

Una secció de guàrdies d’assalt, en sentir la sirena acudiren al lloc del sinistre i aconseguiren amb gran rapidesa sufocar el foc, abans que arribessin els bombers.

L’incendi no és d’importància i les pèrdues són de poca consideració. Sols cal lamentar l’esglai i tribulació dels familiars del senyor Benlloch, els quals, però, restaren tot seguit tranquil·litzats, després d’extingit el foc.

El publicista senyor Gonçal de Raparaz (fill), divendres vinent donarà una conferència sobre «Castells i Rius de Catalunya», continuant el cicle de conferències organitzat pel Centre Excursionista i que tenen lloc al seu local social, commemorant el XXV Aniversari de la fundació de l’entitat.

També tindrà lloc la inauguració de l’exposició de fotografies de les esglésies visigòtiques de Terrassa, a càrrec de la secció Fotogràfica.

La ciutat ha acollit amb viva simpatia l’anunci de la vinguda a Terrassa de la notabilíssima «Orquestra Filharmònica de Madrid» la qual presentarà «Amics de les Arts», al superb cinema La Rambla, el vinent divendres, dia 31, del mes que som.

Una nota veritablement simpàtica és el fet que aquest Concert sigui patrocinat per les nostres primeres entitats musicals, com són: «Conservatori de Música», «Escola Coral», «Escola Municipal de Música», «Liceu de Música», de la Joventut Terrassenca i «Orfeó Terrassa», els socis de les quals tindran un rebaix en l’entrada.

Ha tingut lloc a la parròquia del Sant Esperit, l’ofici i misses per a l’etern repòs de l’anima del senyor Francesc Abad i Moltó, traspassat cristianament el darrer diumenge.

Amb aquest motiu, s’ha reproduït la palesa manifestació de condol que constituí l’acte del sepeli.

El senyor Abad dedicà al periodisme una part de les seves activitats. Fou antany redactor en cap de la desapareguda  «Comarca del Vallés» i darrerament tenia la corresponsalia d’alguns periòdics barcelonina.

Rebin els seus afligits familiars la nostra més cordial expressió de condolença.

Al C. S. Francesc Abad i Moltó.

No hay comentarios: