jueves, 19 de septiembre de 2019

L’Acció, dijous 23 de gener de 1.936 pàg. 2


L’IMPORTANT ASSEMBLEA D’ANIT A L’ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TECNICS.

El saló d’actes de l’entitat sindicat domiciliada al carrer de Manuel Azaña, estava anit ple de gom a gom amb motiu de celebrar-s’hi la primera reunió general extraordinària després dels fets d’octubre del 1.934. ̈El president del Consell Executiu .de l’Associació llegí un extens document, en el qual s’explica l’actuació dels dirigents de l’entitat durant i després dels fets d’octubre, i parla també de què des de cert diari local─ encara que ell no cita el nom ni la tendència, nosaltres volem afegir-hi que es tracta de la carlinassa «Crònica Social»─ s’havia fet campanya contra l’actuació de l’Associació d’E. i T., sense donar la cara cap soci S’obrí debat sobre l’actuació del Consell .Executiu, i tots els que feren ús de la paraula aprovaren la conducta seguida i condemnaren la campanya periodística citada. S’acordà fer un minut de silenci a la memòria dels companys i altres caiguts en els fets d’octubre. I després es passà a votació secreta la conformitat amb l’actuació del Consell, que, segons posa de relleu el President, representava l’adhesió a octubre. Tots els vots a excepció de tres en blanc, foren favorables al Consell.

S’acordà enviar un comunicat on s’hi palesés el sentiment de l’entitat als familiars de l’associat Paysan, mort en els fets d’octubre. I uns telegrames de salutació als companys Ciurana i Puigdoménech, el primer; tresorer de l’entitat, empresonats a conseqüència d’aquells fets. Finalment es recolliren entre els presents quantitats a profit d’aquells companys empresonats.

UN TRIST INTENT DE SUICIDI.

A les nou d’aquest matí, una noia anomenada Maria Peiró, domiciliada al carrer Pérez Galdós, 5, aprofitant un moment que estava sola, s’ha llançat al fons d’un pou del pati de casa seva.

De moment, ningú s’ha donat compte del fet. Més tard, la mare de la noia, en no veure-la enlloc, ha sospitat la desgràcia, doncs segons sembla aquesta joveneta havia manifestat diverses vegades que es tiraria al pou si no es curava d'una malaltia de caràcter epilèptic que des de fa anys pateix.

Ha estat avisat un paleta que treballava per aquells voltants el qual amb l'ajuda d'un sen manobra, ha baixat al fons del pou trobant a la infortunada Peiró encara en vida. Ha estat treta í a continuació traslladada al Dispensari, on el metge de torn l'ha curada convenientment.

Sofria unes erosions a la mà dreta i xoc traumàtic en diverses parts del cos. També estava en ple atac epilèptic.

Un cop assistida ha estat conduïda al seu domicili.

UN CONAT D'INCENDI.

En el garatge que et farmacèutic local, Salvador Bosch, té instal·lat al carrer de Paz, aquest matí s’hi ha declarat un petit incendi, sense però, que aquest revestís gran importància.

Per les referències que n'hem pogut recollir, sembla que ha estat produït per un curtcircuit esdevingut en uns fils de conducció elèctrica, col·locats al fons del garatge. La guspira elèctrica ha arribat en unes càmeres de goma, de roda d’automòbil, essent per aquesta causa que immediatament les flames en propaguessin a uns munts de draps que hi havia en aquell lloc.

Uns veïns s’han donat compte que una finestra del garatge en sortia molta fumera. Han comunicat el perill al farmacèutic senyor Bosch, el qual creient que el foc seria de molta més importància, doncs ell sabia que a l’interior del garatge hi havia material suficient per produir un ministre de consideració, ha avisat al nostre Ajuntament, essent per aquesta causa que a tres quarts de dotze ha xisclat la sirena d’alarma.

La intervenció dels bombers ha estat innecessària, docs seguidament els ha estat donada una contraordre, assabentant que l’incendi ja havia estat sufocat.

NOIA QUE ES FA ESCÀPOL DE SA CASA.

Ahir fou denunciada a la Comissaria de policia, la desaparició d'una noia de t4 anys, anomenada María Castro, amb domicili el carrer Sant Valentí, 46.

Al vespre fou retrobada per la seva mare, la qual ha manifestat, que la fugitiva s'ha negat en absolut, a explicar en el lloc on passà el dia.

LA QUARTA CONFERÈNCIA DEL CURSET RADIAT SOBRE EL PERIODISME TERRASSENC.

Tindrà lloc avui, dijous, des del micròfon de l'entitat organitzadora, Ràdio Terrassa. Està confiada al senyor Francesc Biosca, el qual desenrotllarà el tema «El periodisme regionalista a Terrassa».

Serà radiada al punt de dos quarts de nou del vespre.

No hay comentarios: