lunes, 9 de septiembre de 2019

L’Acció, dissabte 18 de gener de 1.936 pàg. 2


ACTUALITATS DE LA VAGA DEL GÈNERE DE PUNT.

Tal com ja anunciàrem, ahir vespre, al local del Cor «Els Amics» es reuniren els teixidors del gènere de punt. Havien de parlar de l’actitud que relacionada amb el conflicte prendrien els teixidors.

Es discutí llargament sobre les concessions que els teixidors podien fer a favor de muntadors i ajudants, acordant-se finalment que seria concedit als ajudants, un 1 i tres quarts per cent de la producció, sempre que el conflicte quedi resolt durant la present setmana.

Amb aquestes conclusions i després d’ésser nomenats dos teixidors per tal que tinguessin representació al comitè de vaga, es donà per acabada l’assemblea.

Aquest matí ha tingut lloc l’assemblea general del ram. En la mateixa hi ha assistit solament persones del gènere de punt, doncs l’entrada era controlada, per tal d’evitar la intromissió d’elements estranys.

L’assemblea que estava anunciada per a les 9 del matí, ha donat començ a dos quarts d’onze.

La reunió a la conselleria del Treball, els assembleistes s’han limitat solament a donar un ampli vot de confiança als representats del comitè d’ajudants, muntadors i teixidors.

El resultat de les negociacions d’aquesta tarda, seran posades a la consideració de l’assemblea que demà, a les 9 del matí es celebrarà al Cinema Doré.

Per part de la presidència, han estat, demà s’acordarà el retorn al treball, doncs vistes les concessions dels teixidors i les bones impressions que corren del conflicte, així ho fa esperar.

A l’edició d’ahir del col·lega «La Rambla», aparegué un ampli reportatge del conflicte de la nostra ciutat.

Aquest matí el Jutjat d’Instrucció ha decretat la llibertat provisional a favor dels onze detinguts que amb motiu d’aquesta vaga es troben a la presó del Passeig de García Hernández.

UN DESORI DE GRESCA FOU LA FESTA FINAL DELS CARRETERS.

Com ja era de preveure, els actes d'ahir a la tarda i també el ball de la nit, celebrats per la Germandat dels Carreters de la nostra ciutat, resultaren en extrem concorregudíssims. Especialment el ball. Durant el transcurs de la primera part l’espaiós local del Cinema Alegria, en la seva planta baixa, quedà completament ple.

La festa ha durat fins prop de tres quarts de tres. La gran profusió de «vals jotes» que els carreters introduïren el programa, ha fet que el ball aconseguís molta més animositat. Se’n tocaren sis, amb el seu corresponent «repicó».

EL PRIMER DÍA DE SOJORN DELS GUÀRDIES D'ASSALT.

Els guàrdies d'assalt que procedents de Barcelona, arribaren ahir a la tarda a la nostra ciutat, durant la nit passada ja han tingut ocasió de fer ostentació de la seva força.

Han estat molts els conciutadans que tranquil·lament retiraven, que s'han vist sorpresos per la presència dels de «la goma», els quals els feien posar mans enlaire i els demanaven la documentació.

Uns individus que feren ostentació del seu carnet d'Acció Ciutadana, els guàrdies d’assalt els el prengueren i se’ls el quedaren.

El tinent que comanda aquets guàrdies s'anomena Tomás Manrique.

UN ALTRE IMPORTANT I DEVASTADOR INCENDI.

Anit, a les dotze, es produí un incendi a la Casa número 53 del carrer Torrella, edifici on hi tenia instal·lat un taller de fusteria, Maurici Picas, de 55 anys, domiciliat al carrer Volta, 5, L'edifici es propietat de la vídua Bosch.
Segons sembla l'incendi s'inicià a dos quarts de dotze, cosa que feu que en aparèixer els bombers a un quart d'una, el taller ja es trobés completament destruït per les flames.

El voraç element, a més de cremar tot el sostre de l’edifici, el qual més tard caigué a terra, també destruí completament la maquinària, eines i fustes que al interior del taller es trobaven.

Acudiren al lloc del sinistre forces de la guàrdia d’assalt, les quals impediren que els curiosos s'apropessin a la casa del foc.

També feren acte de presència al carrer Torrella, alguns gestors i guàrdia municipal.

Els bombers han estat treballant fins ben entrada la matinada.

Les pèrdues es consideren superiors a 25.000 pessetes. Segons se'ns informa, l'edifici estava assegurat.

DISPOSICIONS DEL JUTJAT DE 1ª INSTANCIA.

El Jutjat d' Instrucció de la nostra ciutat, ha decretat la llibertat provisional a favor de Manuel Cirac, el qual, com ja sabeu els lectors, fou detingut dies passats, per haver estat sorprès mentre robava patates a l'hort d'un pagès de la localitat.

El mateix Jutjat ha dictat aute de processament i presó, contra el President del Círcol  carlí de Rubí, anomenat Josep Martí, el qual com ja diguérem, estafà una colla de rubinencs, venent-los vigèsims falsos del sorteig de la rifa de Nadal

UNA AGRESSIÓ.

La conciutadana Maria Oliveras, ahir a la tarda es presentà a la Comandància municipal, per tal de denunciar a un seu veí, anomenat Enric Domènech, domiciliat al carrer Faraday, 129, el qual va trobar ahir al migdia a la Plaça del Progrés, maltractant-la de paraula i obra.

La denunciant fou assistida un xic més tard al Dispensari Mèdic, per sofrir unes esgarrapades.

L’ORGANITZACIÓ, A LA NOSTRA CIUTAT; D’UN NOU SINDICAT DE LA INDÚSTRIA FABRIL I TÈXTIL.

S’estan realitzant treballs per anar a la constitució d’un nou Sindicat de la Indústria Fabril i Tèxtil a Terrassa, el qual tindria una organització democràtica, permetent l’ingrés en les seves files de tots els obrers del ram, sigui quina sigui la seva tendència, ja que solament s’ocuparà de la defensa dels interessos de classe dels seus afiliats.

No hay comentarios: