viernes, 6 de septiembre de 2019

L’Acció, divendres 17 de gener de 1.936 pàg. 2


LA VAGA DELS VAQUERS I LA PETICIÓ DE PERMIS PER A ACTES PÚBLICS.

Aquest matí, els informadors han sostingut una breu conversa amb l’alcalde gestor.

El senyor Homs ha donat una nota que li han entregat els obrers vaquers locals, en la qual és explicada l’actitud dels mateixos, amb referència a les negociacions que per a l’arranjament del seu assumpte, han vingut celebrant aquests darrers temps.

En aquesta nota, també es fa remarcar la intransigència de la patronal en no voler abonar als vaquers, els diumenges treballats, i això fa que no es trobi solució a l’assumpte.

A continuació, l'alcalde gestor ha exhibit un comunicat en el qual el Governador General de Catalunya, diu al següent al senyor Miquel Morales, delegat i governatiu de la localitat.

«Las peticiones que sobre celebración de mítines y conferencias venían dirigiéndose a este Gobierno General, se dirigirán desde ahora al Delegado General de Orden Público, para su resolución».

DETALLS DEL CONFLICTE DEL GÈNERE DE PUNT.

S'ha desenvolupat amb tota normalitat el tercer dia de la vaga dels obrers vaguistes del gènere de punt.

L’atur és complet, i si en res hi ha alarma és en les coaccions que la patronal està exercint, per tal que les seves treballadores es reintegrin al treball.

Ahir vespre, la guàrdia civil detingué un jove de 24 anys, anomenat, Josep Ibars i Segués, el qual estava conversant amb una noia al carrer Garcia Humet. Sembla que se l'acusa d’exercir coaccions. Fou traslladat immediatament a la presó de la nostra ciutat quedant a disposició del Jutjat d’Instrucció local.

Aquest matí, una comissió del Sindicat, s'ha entrevistat amb l’alcalde per tal de gestionar que puguin ésser vistos amb més facilitat els presos que amb motiu d'aquesta vaga es troben a la presó del Passeig de Garcia Hernández.

Com ja saben els lectors aquest vespre es celebrarà una assemblea de teixidors al local del Cor «Els Amics»; que ha despertat enorme expectació entre els associats. doncs ei creu que pot tenir grans resultats.

Demà, a les 10 del mati, es celebrarà una assemblea general de tot el ram al Cinema Doré. Sembla, també, que el resultat de l’assemblea de demà pot ésser decisiu del conflicte, dones durant aquests dies de vaga no s’ha celebrat cap mena de negociació per al seu arranjament.

Ahir al vespre, estigué a la nostra ciutat, un redactor del volgut col·lega barceloní «La Rambla*, Anà al local del Sindicat fent un detingut reportatge del conflicte.

CONCURS PER A VIGILANTS D'ASSORTIDORS DE GASOLINA.

En el tauler d'anuncis del nostre Ajuntament, hom ha posat al públic coneixement les condicions pel tercer concurs dels aparells assortidors de gasolina dels llocs de la Plaça Mossèn Jacint Verdaguer i Avinguda Jacquard.

Els plecs per al concurs s’admetran a l'Agència de CAMPSA, Via Laietana, 28. primer, primera, fins el dia 31 del corrent.

HA MORT UN DELS FERITS EN L'ACCIDENT DEL «BAR ESCOLA»

 Pels volts de les set del vespre d'ahir, deixà d’existir a l'Hospital de la nostra ciutat, el conciutadà Ventura Camps i Subirana, el qual com recordaran els lectors sofrí un desgraciat accident al Bar Escola de l’Avinguda de Jacquard en esfondrar-se les parets d'una comuna a l’interior de la qual s'hi trobava ell i un vellet de 81 anys.

El cadàver de l’esmentat Camps fou traslladat seguidament per la Creu Roja, al Dipòsit judicial, on li efectuaran l’oportuna autòpsia.

Aquesta tarda, ha estat enterrat. En el taüt hi havia una corona ofrena de l'alcalde gestor local.

No hay comentarios: