viernes, 27 de septiembre de 2019

L’Acció, dimarts 28 de gener de 1.936 pàg. 2


REUNIÓ GENERAL A LA UNIÓ COMERCIAL I INDUSTRIAL.

Demà passat, dijous, dia 30, a dos quarts de deu del vespre, aquesta entitat celebrarà reunió general ordinària de primera convocatòria i a les deu de segona, a l'objecte de tractar diversos temes reglamentaris.

A continuació també es celebrarà reunió de la Secció Mútua de Previsió, Segur i Vida.

IMPORTANTS REFORMES EN ELS APARELLS DEL CINEMA RECREU.

Se’ns diu que l'Empresa del Teatre Recreo està utilitzant diverses negociacions per tal de procedir a alguns detalls de millorament del sen local i dotar-lo d'aparells sonors i de projecció dels més moderns j perfectes sistemes.

El propòsit de l'empresa, amb el quantiós dispendi que va fer, no és pas altre que el de posar el seu cinema al límit dels més afavorits pel públic, degut a les seves condicions de sonoritat i comoditat.

CONFERENCIA ACUSATORIA D'UN NOSTRE AMIC CONTRA ELS RADICALS.

El pròxim dijous, dia 30, a les deu del vespre, el nostre bon amic Jaume Durany i Bellera, tan estretament lligat amb nosaltres amb els llaços de la lluita i de la cordialitat, celebrarà una conferència acusatòria en el local de la Joventut Federal Propagandista, Gravina, 1, pral. de Barcelona, sobre ei tema suggestiu i oportú de debò: «El partit Radical als trenta anys. Els insolidaris d'ahir, solidaris avui amb els enemics del poble i de la República».

Sabem que entre els afiliats susdit partit s'espera amb deler la conferència. Sobretot, tractant-se els que van a ésser acusats d'una mena de gent com els radicals.

ALCOHÒLICA AL QUARTERET.

Ha passat un dia d'arrest en els calabossos municipals, la conciutadana Matilde Restoy i Amat, de 35 anys, natural d'Almeria, domiciliada al carrer Newton, 31 la qual ja ha estat denunciada diverses vegades per veïns seus, doncs segons sembla, promou escàndols amb molta freqüència.

Últimament un dia que es trobava en estat d'embriaguesa, pegà d'una manera inqualificable, dos fillets seus de curta edat.

DETINGUT PER MASSA GENIUT.

Anit de resultes d'un fort escàndol que promoguí en el Bar Torrents fou detingut per la guàrdia municipal nocturna, el jove de 20 anys, Ernest Navarro i Mur, domiciliat al carrer Antonino Pius, 60.

Fou conduit al calabós del pati de l'Ajuntament, on hi ha estat gins a mig matí d’avui.

LA DISSORT D'UN JOVE MALTRACTAT I BURLAT.

Ei jove de 33 anys, Frederic Gil domiciliat al carrer Galvany, 83, ahir es presentà a la Comissaria de policia, per tal de denunciar una dona de 43 anys, anomenada Maria Canet, domiciliada al carrer Cantaré, 10, la qual segons la denúncia del Gil, el maltractava de paraula de des de fa uns dies.

També sembla que les filles de la denunciada, anomenades Encarnació i Maria, fan víctima de les seves burles al Frederic Gil.

CAIGUDA D'UN NOI.

Ahir al vespre, fou curat al Dispensari Mèdic, un vailet de 10 anys, Gregori Paredes, domiciliat al carrer Miquel Vives, 40, el qual segons manifestacions del mateix lesionat, sofrí una caiguda quan estava jugant amb altres seus companys, enfront mateix del seu domicili.
Presentava una ferida de regular consideració a la barba.

No hay comentarios: