domingo, 22 de septiembre de 2019

L’Acció, dissabte 25 de gener de 1.936 pàg. 2


EL SORTIDOR DE LA PLAÇA CLAVÉ.

Cridem l’atenció de qui correspongui respecte a la descura amb que és té el sortidor de la Plaça Clavé, el qual, entre el molt atrotinat que ja està i l’interès que alguns incivils tenen a desprestigiar-lo, s’ha fet popular a Terrassa amb el nom de «la bassa».

Ahir mateix, les autoritats permeteren que durant tot el dia, suressin per damunt les aigües llotoses de «la bassa» una mena de bombes de cautxú, allargassades i inflades fins al paroxisme, que cridaven poderosament l’atenció.

Cap agent de l’autoritat donà ordres per la «pesca» i captura de les provocatives gomes, que constituïen una befa als ciutadans.

I el que és pitjor, ningú es preocupà de cercar l’autor o els autors de la malifeta, encara que dels mateixos hi haguessin probables pistes.

UN LLADRE DE ROBA.

La guàrdia municipal ha detingut el jove de 25 anys, Juan de Deu Manrique i Maldonado, sense domicili fixe, et qual aprofitant un moment que no era vist, ha robat uns pantalons de la botiga de roba del carrer Cremat, anomenada Cañameres.

En poder del detingut també li ha estat trobat un mocador nou, el qual sembla que l’ha robat d’altra botiga de la localitat.

L'ALCALDE GESTOR A BARCELONA.

Per tal de gestionar diversos afers municipals, aquest matí l'alcalde gestor de la nostra ciutat, s'ha traslladat a Barcelona.

DELS HOMENATGES A LA VELLESA.

Ahir al vespre, es reuní en una dependència de l'Ajuntament, el Comitè Executiu del Patronat de l’obra d'Homenatge a la Vellesa.

Els reunits tractaren de la festa pròxima que a benefici dels vells es celebra cada any.

També es concreta que tots aquells avis que creguin han d'ésser afavorits pel Patronat, passin per inscriure's a la Caixa de Pensions, a la Caixa d'Estalvis o bé a la Secretaria de l'Alcalde.

VISITA A LA FABRICA DE TEIXITS JOVER I Cª.

L’Associació d'Alumnes i Exalumnes de l’Escola Municipal d'Arts i Oficis celebrarà demà diumenge, dia 26, a les onze del matí, una visita a la important fàbrica que la raó social Jover i Cª té establerta al Vapor Gran de ta nostra ciutat.

Els visitants es reuniran al carrer Baldric enfront de la mateixa fàbrica.

RECLUTES INCORPORATS.

Aquest matí s'han incorporat a files els minyons del segon reemplaç d'enguany.

Per aquest motiu diversos conciutadans nostres han deixat des d'avui els seus respectius treballs per tal d'anar a complir l'any de servei imposat per l’Estat.

Els desitgem que ho passin força bé.

CONCERT PER LA BANDA MUNICIPAL.

Diumenge a les 12, la Banda Municipal donarà un concert al passeig, interpretant el següent programa:

Pasodoble
«Las alegres modistillas» de J. Miguel.
«Il Trovatore», selecció, de Verdi.
Cançó Jueva, de R. Korsakow.
Guillermo Tell, de Rossini.
Petitoia, sardana, de Mercader

NOU TÍTOL ACADÈMIC.

En unes oposicions recentment celebrades a Barcelona, ha estat concedit el títol  d'enginyer sanitari al senyor Lluis Sapés, actual enginyer municipal,

Aquest senyor, aconseguí la graduació susdita, gràcies a una detallada explicació que donà del tema «Ventilació, refrigeració i calefacció a les fàbriques».

TROBALLES A LA COMANDÀNCIA.

A la Comandància municipal, hi ha dipositada una capsa d'injeccions que ahir fou trobada en plena via pública.

Igualment també es troba a l’esmentat centre municipal, una sàrria de taronges que anit es trobà abandonada al carrer de Sant Llorenç.

No hay comentarios: