jueves, 19 de septiembre de 2019

L’Acció, dijous 23 de gener de 1.936 pàg. 2


UN TRIST INTENT DE SUICIDI.

A les nou d'aquest matí, una noia de 18 anys, anomenada Maria Peiró, domiciliada al carrer Pérez Galdós, 5, aprofitant un moment que es trobava sola, s'ha llançat al fons d'un pou del pati de casa seva.

De moment, ningú s'ha donat compte del fet. Més tard, la mare de la noia, en no veure-la enlloc, ha sospitat la desgràcia, doncs segons sembla aquesta joveneta havia manifestat diverses vegades que es tiraria al pou si no es curava d'una malaltia de caràcter epilèptic que des de fa anys pateix.

Ha estat avisat un paleta que treballava per aquells voltants el qual amb l'ajuda d'un seu manobra, ha baixat al fons del pou trobant a la infortunada Peiró encara en vida. Ha estat treta i a continuació traslladada al Dispensari, on el metge de torn l'ha curada convenientment.

Sofria unes erosions a la mà dreta i xoc traumàtic en diverses parts del cos. També estava en ple atac epilèptic.

Un cop assistida ha estat conduïda al seu domicili.

UN CONAT D'INCENDI.

En el garatge que el farmacèutic local, Salvador Bosch, té instal·lat al carrer de Paz, aquest matí s’hi ha declarat un petit incendi, sense però, que aquest revestís gran importància.

Per les referències que n'hem pogut recollir, sembla que ha estat produït per un curtcircuit esdevingut en uns fils de conducció elèctrica, col·locats al fons del garatge. La guspira elèctrica ha arribat en unes càmeres de goma, de roda d’automòbil, essent per aquesta causa que immediatament les flames es propaguessin a uns munts de draps que hi havia en aquell lloc.

Uns veïns s'han donat compte que d'una finestra del garatge en sortia molta fumera. Han comunicat el perill al farmacèutic senyor Bosch, el qual creient que el foc seria de molla més importància, doncs ell sabia que a l’interior del garatge hi havia material suficient per produir un sinistre de consideració, ha avisat al nostre Ajuntament, essent per aquesta causa que a tres quarts de dotze ha xisclat la sirena d'alarma.

La intervenció dels bombers ha estat innecessària, doncs seguidament els ha estat donada una contraordre, assabentant que l'incendi ja havia estat sufocat.

NOIA QUE ES FA ESCÀPOL DE SA CASA.

Ahir fou denunciada a la Comissaria de policia, la desaparició d'una noia de 14 anys, anomenada Maria Castro, amb domicili el carrer Sant Valentí 46.

Al vespre fou retrobada per la seva mare, la qual ha manifestat, que la fugitiva s'ha negat en absolut, a explicar en el lloc on passà el dia.

No hay comentarios: