viernes, 6 de septiembre de 2019

La Veu de Catalunya, 17 de gener de 1.936, pàg.3


Segueix sense resoldre el conflicte dels obrers de les fàbriques de gèneres de punt de Terrassa.

El conseller de Treball, senyor Gallart, ahir al migdia no va poder rebre els periodistes per no trobar-se el seu Departament.

Els periodistes foren rebuts pel comissari d’Assumptes Socials, senyor Armengol, el qual els va donar compte de l’estat del conflicte del ram de gèneres de punt, de Terrassa.

Cal tenir en compte, digué el senyor Armengol, que la vaga no és una reproducció del conflicte, sinó una derivació d’ell.

A conseqüència, seguí dient, dels preus establerts a les fàbriques de Terrassa, existia una competència ruïnosa, que és la que va motivar la vaga plantejada el mes passat, la qual fou solucionada satisfactòriament.

Els ajudants i muntadors, en una vaga que van plantejar l’any 1.934, signaren un laude provisional, tot i esperant la unificació de preus, i, naturalment unificats aquests han aprofitat l’avinentesa per a rescindir-lo.

Es celebraren reunions de representants de patrons i obrers i s’arribà a un acord provisional, el qual fou sotmès a l’aprovació de l’assemblea. Després de llarga discussió fou rebutjada la proposició, i, per tant, va quedar plantejat el conflicte, que en l’actualitat estem fent gestions per a resoldre’l.

Finalment digué que, de moment el conflicte no ha tingut derivacions, i que no tenia coneixement oficial que haguessin secundat la vaga els obrers de caixes de cartró.

EL CURS DE LA VAGA DE TERRASSA.

La vaga del gènere de punt segueix en peu des de dimecres, al matí.

Com sigui que alguns vaguistes s’estacionaven, ahir al matí, a les entrades de les fàbriques afectades per l’atur, la guàrdia civil ha desallotjat els vaguistes i s’han produït algunes corregudes.

De moment no és beslluma la solució que pugui acabar aquest litigi.

No hay comentarios: