miércoles, 25 de septiembre de 2019

L’Acció, dilluns 27 de gener de 1.936 pàg. 2


JOAQUIM VENTALLÓ i LA SEVA CONFERÈNCIA.

El passat dissabte, i tal com ja anunciàrem diverses vegades en les nostres planes, tingué efecte la conferència per ràdio del director del Col·lega barceloní «La Rambla», senyor Joaquim Ventalló. Aquesta conferència clausurà el curset que sobre periodisme, organitzà amb tant d'encert l’emissora local «Ràdio Terrassa».

EI senyor Ventalló, parlà sobre «Orientacions i esdevenidor del periodisme terrassenc». La seva dissertació fou força interessant i creiem que la mateixa fou escoltada amb interès pels radiooients locals.

Un cop terminada la conferència i després d'ésser felicitat per les persones que es trobaven a Ràdio Terrassa, el senyor Ventalló signà en el llibre d'honor de l’entitat.

EI culte conciutadà nostre, sortí agradablement impressionat de la visita efectuada a la nostra ciutat.

NENS D'UN COL·LEGI PERDUTS EN LA MUNTANYA DE SANT LLORENÇ. 

Tot el dissabte a la nit, una camioneta de la Direcció general de Seguretat amb uns deu guàrdies d'assalt, feu pesquises pels camins i carreteres dels entorns de Terrassa, i singularment pels voltants de la muntanya de Sant Llorenç del Munt, car en aquesta muntanya s'hi havia perdut durant el dissabte, un grup d'uns 30 nois d'un col·legi de Barcelona, amb dos professors, durant una excursió que havia realitzat per la muntanya.

Ahir al matí foren trobats en una cova els professors i els nois perduts.

LLESCANT PA ES FEREIX.

Aquest matí, quan el jove de 16 anys, anomenat Jaume Puig, domiciliat al carrer Colom, 56, estava llescant pa a casa seva, se li ha escapat el ganivet, produint-se una extensa ferida al dit gros de la mà esquerra, ferida que li ha estat curada al Dispensari Mèdic.

HA ESTAT CLAUSURAT EL BAR COLOM.

Aquest migdia els informadors han estat rebuts per L'alcalde gestor.

Els ha manifestat que segons les notícies que tenia de la policia, havia estat clausurat el conegut «Bar Colom» de la nostra ciutat, doncs dies passats uns agents de la plantilla local, sorprengueren al Bar de referència una partida de «la senyora».

També ha dit el senyor Homs, que cal que els caçadors de la localitat prenguin nota de que enguany fineix el període de caça, el dia 31 de l'actual.

BARALLES ENTRE DOS CONEGUTS.

A dos quarts de vuit del vespre del passat dissabte, el conciutadà Frederic Pujol, de 40 anys. domiciliat a la casa de camp «Vista Alegre», denuncià a una parella de la guàrdia civil que estava prestant servei de vigilància a la carretera de Montcada, una agressió de la qual ell n'havia estat víctima.

Segons les manifestacions del Pujol, feia uns moments que s'havia trobat en ple camp amb un seu conegut, anomenat, Ramon Grau. Ambdós començaren a discutir. i de les paraules passaren ais fets, doncs el Grau donà un cop de puny a la cella esquerra del Pujol, produint-li una ferida, de la que en brollava força sang.

Quan el Pujol anava a defensar-se, fou amenaçat altra volta, i llavors desistí del seu propòsit, anant a denunciar el fet.

Fou curat al Dispensari, i seguidament la guàrdia civil el traslladà al quarter, on l’interrogaren extensament.

Un xic més tard fou detingut el Ramon Grau.

El fet ha estat denunciat al Jutjat d’Instrucció de la localitat.

EN DEMANDA D’AMNISTIA.

Amb motiu de la seva reunió general celebrada, la Societat Coral «Sempre viva La Llanterna» ha cursat el següent telegrama:

Señor Presidente de la República.

Societat Coral «Siempre viva la Llanterna» de Tarrasa pide a V. E. indulto condenados a pena de muerte y amplia amnistía a todos los presos político-sociales.

No hay comentarios: