jueves, 12 de septiembre de 2019

L’Acció, dilluns 20 de gener de 1.936 pàg. 2


EL CONFLICTE DEL GÈNERE DE PUNT.

Gairebé res podem dir avui, respecte a l’actual conflicte del gènere de punt.

Tot l’interès dels afectats està concentrat en la reunió que aquesta tarda s’haurà celebrat, en la qual sembla que quedarà solucionat el conflicte.

Avui al matí els representants del comitè de vaga han estat reunits amb la Patronal a la conselleria de Treball.

Si ens és possible, donarem a conèixer el resultat de l’assemblea d’aquesta tarda.

UNA CRÓNICA SOBRE UNA ENTITAT COOPERATIVISTA.

El número d'ahir de «Solidaridad Obrera», publica un interessant reportatge de les activitats i desenvolupament de la Cooperativa popular de consum «Els Amics» que tant elogiable és en tots els aspectes.

HA MORT EL CIUTADÀ FRANCESC ABAD I MOLTÓ.

Ha mort aquest compatrici,. desprès d'una malaltia crònica que feia temps el tenia en mal estat de salut.

El senyor Francesc Abad havia actuat durant llargs anys de mestre particular des d’una entitat escolar que dirigia, situada al carrer de Topete, i titulada «Colegio Egarense».

Durant el temps de la dictadura exercí el càrrec de censor.

Darrerament, des de la reaparició del nostre diari, havia tornat a encarregar-se d’aquesta feina ingrata.

Reposi en pau.

CAIGUDA.

El vailet de 9 anys, Josep Carrera, domiciliat a la Carretera de Rellinars, 85, tingué la desgràcia de sofrir una caiguda casual en plena via pública i produint-se una ferida contusa a la cella esquerra, de la qual en fou curat una estona més tard al Dispensari Mèdic.

UNA DOMÈSTICA ACCIDENTADA.

Quan estava fregant uns vidres a la casa del prostíbul, coneguda per «Buenos Aires», Carme Garay, de 45 anys, tingué la desgràcia de caure de dalt d'una escala de fusta, produint-se la fractura completa de la secció inferior del cúbit i radi del braç esquerra.

UN GESTOR DE LA GENERALITAT I EL SEU SEQUIT A TERRASSA.

Acompanyat del director general a Catalunya de les Juntes de Protecció a la Infància, senyor Raül Rubiralta, ahir a la tarda estigué a la nostra ciutat el conseller de Sanitat i Assistència Social, senyor Bertran i Güell.

La comitiva anà al Pavelló antituberculós, a la Guarderia del Pla de l’Ametllera, i també l’edifici del carrer de la Unió, destinat a la «Gota de Llet».

Els visitants foren acompanyats en tots aquests llocs per alguns gestors i altres persones.
Sembla que les visites efectuades satisferen en gran manera als senyors de la Lliga, doncs foren molts els elogis que dedicaren a l’obra que portaren a terme els nostres homes, quan passaren per l’Ajuntament.

CARNETS RETORNATS.

El cap d’«Acció Ciutadana», a la localitat, senyor Pintado, ens prega que fem constar públicament, que els carnets que durant la nit del passat divendres, foren presos per la guàrdia d’assalt a dos individus de la seva institució, després del degut aclariment, han estat retornats als seus posseïdors.

UN GUARDA-CONSUMS MOR DURANT LA FEINA, D'UN ATAC AL COR.

Durant la nit del passat dissabte, el cap de la guarda-consumers, acompanyat d'altres membres del seu rondi, donaven la seva acostumada volta de control, per les casetes de consums de la nostra ciutat. Quan foren a la caseta del Camí vell de Castellar, es trobaren que el guarda d'aquell lloc, anomenat Jacint Rodó i Fontseca, jeia a terra, segons sembla sense sentits.

Fou avisada ràpidament la Creu Roja local, la qual hi acudi seguidament. En arribar el cotxe d'aquesta institució de socors, el Rodó ja era cadàver.

Llavors fou requerida la presència del Jutjat, els membres del qual hi acudiren més tard, acompanyats del metge forense. Fou ordenat l’aixecament del cadàver doncs fou comprovat que el desgraciat Rodó, havia sofert un atac cardíac.

ELS MISTERIOSOS LLADRES D'UNA ARMA.

El guàrdia rural, Josep Díaz i Soler, de 46 anys, domiciliat al Grup Urbà. lletra C, ahir migdia, tal com habitualment té per costum, donava visita d’inspecció pels encontorns de Can Cardús,

Sobtadament li sortiren al pas tres individus que encarant-li una pistola, l’invitaren a que els fes lliurament de l'arma que portava.

El Díaz volgué desviar la pistola, i en agafar-la amb la seva mà, l’arma es disparà, produint-li una ferida per rascada al costat extern de la mà dreta. Els tres individus en veure que el Díaz estava ferit s’escapoliren ràpidament.

Mitja hora més tard, l’accidentat, acompanyat d’una parella de la guàrdia civil, fou curat al Dispensari.

El fet està en mans del Jutjat d’Instrucció.

No hay comentarios: