domingo, 8 de septiembre de 2019

L’Acció, dissabte 18 de gener de 1.936 pàg. 2


ACTUALITATS DE LA VAGA DEL GÈNERE DE PUNT.

Tal com ja anunciarem, ahir vespre, al local del Cor «Els Amics», es reuniren els teixidors del gènere de punt. Havien de parlar de l’actitud que relacionada amb el conflicte prendrien els teixidors.

Es discutí llargament sobre les concessions que els teixidors podien fer a favor de muntadors i ajudants, acordant-se finalment que seria concedit als ajudants, un ú i tres quarts per cent de la producció, sempre que el conflicte quedi resolt durant la present setmana.

Amb aquestes conclusions i després d’ésser nomenats dos teixidors per tal que tinguessin representació al comitè de vaga, es donà per acabada l’assemblea.

Aquest matí ha tingut lloc l’assemblea general del ram. En la mateixa hi ha assistit solament persones del gènere de punt, doncs l’entrada era controlada, per tal d’evitar la intromissió d’elements estranys.

L’assemblea que estava anunciada per a les 9 del matí, ha donat començ a dos quarts d’onze.

La reunió ha estat molt breu.  Com sigui que aquesta tarda els representants del Sindicat, hauran celebrat una reunió a la conselleria del Treball, els assembleistes s'han limitat solament a donar un ampli vot de confiança ala representants del comitè d'ajudants, muntadors i teixidors.

El resultat de les negociacions d'aquesta tarda, seran posades a la consideració de l’assemblea que demà, a les 9 del matí es celebrarà al Cinema Doré.

Per part de la presidència, han estat fetes algunes recomanacions als reunits. A tres quarts d'onze ha finalitzat la reunió.

Quasi ja és segur, que en l'assemblea de demà s’acordarà el retorn al treball, doncs vistes les concessions dels teixidors i les bones impressions que corren del conflicte, així ho fa esperar.

A l’edició d'ahir del col·lega «La Rambla», aparegué un ampli reportatge del conflicte de la nostra ciutat.

Aquest matí el Jutjat d'instrucció ha decretat la llibertat provisional a favor dels dotze detinguts que amb motiu d’aquesta vaga es troben a la presó del Passeig de Garcia Hernández.

UNA AGRESSIÓ.

La conciutadana Maria Oliveras, ahir a la tarda es presentà a la Comandància municipal, per tal de denunciar un seu veí, Anomenat Enric Domènech domiciliat al carrer Faraday, 129, el qual la va trobar ahir al migdia a la Plaça del Progrés, maltractant-la de paraula i obra.

La denunciant fou assistida un xic més tard al Dispensari Mèdic, per sofrir unes esgarrapades.

No hay comentarios: