domingo, 22 de diciembre de 2019

El Dia, edició dijous 26 de març de 1.936, pàg. 2


IMPORTANT ROBATORI EN UNA FÀBRICA DE MITGES.

Francesc Ballbé Giménez, que viu al carrer de Francesc Macià, 50, ha presentat una denúncia al Jutjat d'Instrucció i a la Policia, donant compte que ahir a les vuit del matí, quan obrí el despatx de la fàbrica de gèneres de punt que posseeix al carrer de la Igualtat, 18, es trobà desagradablement sorprès en constatar que tot el magatzem estava en desordre, i una de les portes que hi donen accés, estava violentada.

En un dels taulells, observà que hi havia un munt de capses de mitges destapades, de l'interior de les quals havia desaparegut el gènere que contenien.

Els estants havien estat regirats, havent-hi desaparegut algunes capses de gèneres. El desordre era patent també a l'interior del despatx, no havent desaparegut res, emperò, d'aquesta part de l'edifici.

El total dels gèneres robats, segons manifestacions del propietari, es valora en 2.282'50, afegint el mencionat senyor Ballbé. que no sospita de ningú ni del personal de la fàbrica, ni dels que concorren la mateixa.

La policia ha començat a practicar les diligències pertinents, sense resultats efectius, per ara.

PER A PODER CONÈIXER LA PERSONALITAT DEL CAPTAIRE TROBAT MORT AHIR.

El Butlletí Oficial portarà un edicte, citant a les persones que puguin reconèixer i identificar el cadàver trobat ahir, mort, a la bòbila de Joan Tost.

També per a poder obtenir aquests detalls, s'han fet fotografies del desgraciat captaire, les quals han restat exposades al tauler del Cementiri Nou i al Jutjat d'Instrucció, junt amb l'avís que més amunt mencionem, posant-les de manifest al públic per a mirar d'obtenir la identificació del cadàver.

A RELLINARS S'HA COMÉS UN ROBATORI SACRÍLEG.

El Jutjat d'instrucció de la nostra ciutat, ha rebut una comunicació del Jutjat Municipal de la veïna localitat de Rellinars, en la qual es dona compte que durant la nit del proppassat dilluns, dia 23, va cometre’s un robatori sacríleg a l'Església Parroquial d'aquella població.

Els lladres varen emportar-se diversos objectes de valor, el total dels quals no ha estat determinat, no tenint-se cap detall que pugui indicar qui són els autors del fet.

El Jutjat municipal d'aquella localitat, practica les gestions pertinents.

S'AGAFA LA MA AMB UNA MÀQUINA SERRADORA.

Aquest matí, prop de les 10, quan treballava en el taller de fusteria que Antoni Güell té al carrer de Sant Josep, 39, l'obrer Jaume Girona, de 70 anys, ha estat encalçat per una màquina serradora de fusta, de les anomenades circulars, agafant-li la mà, prop del munyó i causant-li serioses ferides.

Vista la importància d'aquestes, el Girona ha estat traslladat tot seguit al Dispensari Mèdic, on se li ha apreciat esquinçament del palmell de la mà esquerra, amb distensió de tendons.

Una volta auxiliat de primera intenció, ha estat traslladat a Barcelona, on ha restat instal·lat en una clínica, car la gravetat de les ferides exigeix una cura especial, millor tenint en compte l'edat de l'accidentat.

DE CARAMELLES.

L'entitat coral Joventut Terrassenca anuncia la seva sortida tradicional amb motiu de les típiques Caramelles, la recaptació de les quals dedica a la Beneficència local.

Com en els anys anteriors, aquesta entitat efectuarà solament en distints carrers i places de la nostra ciutat uns selectes i populars concerts i tenim noticia que enguany prepara una innovació interessant on la seva actuació artística de Pasqua Florida, de la qual donarem amb oportunitat els detalls corresponents.

No hay comentarios: