martes, 10 de diciembre de 2019

La Veu de Catalunya, 18 de març de 1.936, pàg. 17


La qüestió del ram fabril i tèxtil segueix amb les mateixes característiques.

Els obrers acomiadats que ho han cregut oportú han seguit acudint a les fàbriques, i s’han posat als llocs que amb anterioritat ocupaven, o bé, com alguns, a netejar les màquines suara desocupades d’ençà del seu acomiadament.

Hi ha casos pintorescos, car hi ha obrer acomiadat l’any 1.933 que es creu autoritzat per anar a reclamar el seu lloc, o bé, obrers temporals que també exigeixen el que solament s’acordà per als acomiadats efectius.

No es pot saber el nombre exacte dels obrers que compareixen a les fàbriques per tal de reclamar, però són en reduït nombre i solament afecta uns dos-cents aproximadament.

En alguna fàbrica, però, la presència dels obrers reclamadors ha causat grans complicacions, i com sigui que l’obrer que ara treballa en una màquina es troba desproveït d’ella per algun obrer que treballava abans en un altre torn, a la màquina ha calgut interrompre el treball, mentre discuteixen la manera d’arranjar-lo.

La patronal celebra conferències a l’Institut, per tal d’arranjar la qüestió, que per ara es desenrotlla sense incidents.

També al Sindicat el moviment d’obrers ha estat durant tot avui, força animat, i s’han canviat impressions entre ells.

La força pública en vista que no hi ha incidents d’ordre públic, segueix sense intervenir en la qüestió.

A dos quarts d’una de la nit del dilluns al dimarts, cap a la banda del carrer de Salmerón es sentiren alguns trets. Poc després se’n sentiren d’altres a la part nord de la ciutat.

La policia ha fet les pesquises degudes i creu que es tracta d’uns individus que muntats en un cotxe es proposaven sembrar l’alarma.

No hay comentarios: