jueves, 19 de diciembre de 2019

L’Acció, dimarts 24 de març de 1.936 pàg. 3


UN SENSIBLE ACCIDENT DE LA CIRCULACIÓ PUBLICA.

Quan traspassava la carretera de Castellar, a l'indret on està instal·lat el «Bar Escola», el ciutadà Alfons Martínez, de 30 anys, domiciliat a l'esmentada carretera, número 56, fou atropellat per un motorista que a gran velocitat, li sortí impensadament de l’Avinguda Jacquard.
De resultes de l’atropell, caigueren a terra a més de l’atropellat, el motorista i el seu vehicle. Com sigui que la desgràcia s'esdevingué d'una manera molt forta, de moment els dos accidentats quedaren quasi sense sentits.
Unes persones que en aquell moment estaven al Bar esmentat anteriorment. cuitaren a socórrer de primera intenció els dos lesionats, els quals presentaven senyals d’haver sofert diverses contusions doncs hom veia sang entre els seus vestits.

Amb un camió que s’escaigué passar, portaren els ferits al Dispensari Mèdic, on el metge de torn els cura convenientment, diagnosticant el següent:

El Martínez presentava extenses ferides contuses a la regió parietal. També sofria la fractura del cúbic esquerre. Presentava altres ferides amb hematoma i excoriacions a la cara i muscle esquerra.

L'altre, el motorista que després manifestà anomenar-se, Emili Bernardet, de 26 anys, domiciliat a Castellar, al carrer Major, presentava una ferida de 12 centímetres a la regió parietal. També sofria la fractura dels dos ossos nassals amb xoc traumàtic.

Digué que en el moment de la desgràcia es dirigia al seu domicili de Castellar del Vallés.

Un cop curats, la Creu Roja local els traslladà als seus respectius domicilis.

El fet ha esta! denunciat al Jutjat d'instrucció.

UNA QUESTIÓ DE TRES PERSONES A LA VIA PÚBLICA.

Quan sortien de la fàbrica on treballen, la noia de 18 anys, Carme Soteres, domiciliada al carrer de Concili Egarenc, 17, i la dona Carme Salvador i Delgado, de 38 anys, amb domicili al carrer Balmes, 53, en ésser al carrer Arquímedes, cruïlla Pare Llauradó, es toparen amb el jove de 21 anys, Leandre Chogués, domiciliat al carrer Ireneu. 4. Aquest sol·licità a la Soteres poder conversar una estona a la qual cosa la noia accedí, Ambdós començaren a discutir, segons sembla, en termes pujats de to, fins al punt que el Chogués intentà pegar la Soteres,

En veure això, la dona que anava amb la noia, intentà intervenir en la discussió, i llavors s'armà un grandiós escàndol entre els tres.

Un cop restablerta la calma, les dues dones es dirigiren a la Comissaria de la policia on manifestareu que havien estat maltractades de paraula i obra per part del Leandre Chogués.

LA QUESTIÓ METAL·LURGICA.

Anit es reuniren en una dependència de la Unió Comercial i Industrial, els patrons metal·lúrgics de la localitat.

Aquesta reunió havia estat convocada per tal de parlar de la situació creada en virtut de la darrera disposició, del conseller de Treball, senyor Barrera.

Els reunits solament efectuaren un canvi d’impressions, doncs acordaren que les decisions solament podien venir de les actituds que prenguin les representacions patronals reunides a Barcelona.

Per això res d'interessant que afecti a la localitat, doncs pel que es veu s'esperen les ordres que siguin donades des de Barcelona.

No hay comentarios: