jueves, 5 de diciembre de 2019

L’Acció, dilluns 16 de març de 1.936 pàg. 3


UN EQUIVOC QUE ENS URGEIX ACLARIR.

En «L'ACCIÓ» del dissabte fèiem constar que el presumpte assassí de Joan Solsona era Josep Comas i Montllor en lloc de Joan Comas. Encara que pels antecedents que donàvem es veia ben clar que ens referíem al segon, que fou qui acompanyà la columna Negrete durant la repressió dels fets d’octubre, ens cal aclarir aquell error per satisfacció de l’al·ludit Josep Comas i Montllor. Procurador d’aquesta ciutat i particular amic que mereix tots els nostres respectes, i que tan ben considerat i estimat és en la nostra ciutat.

PRIMER FILLET.

La llar dels amics Jacint Vila i Davant i Maria Graells i Crous, s’ha vist enjoiada amb la vinguda del seu primer fillet, el qual serà registrat amb el nom d’Albert.

Felicitem ben sincerament els venturosos pares.

EL SINGULAR FESTIVAL DE DANSA DE L’HOT CLUB.

El passat dissabte, a la nit, es celebrà a l’elegant local del Restaurant Terrassa, el segon festival de l’entitat local de música de jazz «Hot Club».

Pot considerar-se com a un verdader esdeveniment el ball celebrat, doncs donada la seva originalitat i gust excepcional, s’aconseguí que els assistents consideressin que l’acte era una cosa modèlica i de gran novetat.

L’orquestrina Lucky Band, executà un formidable programa de ballables, cosa que acabà d’arrodonir l’èxit de l’espectacle. Una vegada finida l’actuació de l’orquestrina, el ball continuà amb escollits discos interpretats per la moderna gramola de l’entitat, acabant la simpàtica festa prop de les quatre de la matinada.

UN ACCIDENT RENTANT ELS PLATS.

A un quart de deu d'aquest matí ha estat assistida al Dispensari, una noia de 23 anys anomenada Maria Llué Echevanel, amb domicili al carrer Concili Egarenc a la qual, aquest matí mentre fregava els plats del sopar d’ahir vespre, se n’hi ha trencat un, produint-se una ferida a l’avant braç dret i altre lesió a un dit de la mà esquerra.

PEL PROGRAMA DEL CONCERT COSTA.

Dissabte a la tarda, bona part de la directiva d' «Amics de les Arts» acompanyà el jove artista terrassenc Ramon Cortés a casa de l’eminent violinista Francesc Costa, per tal que el nostre pintor intentés la realització d'un dibuix per reproduir en els programes que es donaran diumenge a l'hora del Concert del notabilíssim violinista.

Francesc Costa, trobà del tot reeixida la temptativa del nostre artista, al qual felicità ben efusivament.

L’expectació per aquest Concert, quedà ben palesa en el dia d’ahir, davant el nombre crescudíssim de seients que ja s’havien retirat.

FERIT EN PLE BOSC PASSA UNES HORES CRIDANT SENSE ASSISTENCIA.

Mentre estava enfeinat fent un feix de llenya en els boscos de Gayà, tingué la desgràcia de relliscar i caure d'un marge, et conciutadà Antoni Miriana, de 33 anys, domiciliat al Passatge de la Cran Via, barriada de Can Aurell,

De resultes de la caiguda, es trencà l'articulació del peu esquerre, essent per aquesta causa que no es pogué moure del lloc de l’accident.

Quan feia unes hores que estava demanant auxili, passà un carreter, fent-se càrrec del ferit i traslladant-lo al Dispensari Mèdic de la localitat.

Un cop curat, la Creu Roja conduí al ferit a l’Hospital.

DOS FERITS EN BARALLES DIVERSES.

De resultes d'unes petites baralles que sostingué amb diverses persones per un fútil motiu, dissabte, a les quatre de la tarda, fou curat al Dispensari, Geroni Alcalde, de 48 anys, domiciliat en una barraca de la barriada de Sant Pere. Presentava unes ferides a la part esquerra de la cara.

També pels mateixos motius dues hores més tard, el facultatiu de torn curà al conciutadà, de 63 anys, Ferran Gil, domiciliat a la carretera de Matadepera, 179. Sofria diverses excoriacions en diversos llocs de la cara.

No hay comentarios: