sábado, 14 de diciembre de 2019

L’Acció, divendres 20 de març de 1.936 pàg. 2


La vaga del ram de Construcció va a la deriva

AHIR, AL CINEMA DORÉ.

Ahir al matí es celebrà al Cinema Doré, l’assemblea dels obrers del Ram de Construcció (C. N. T.).

Hi havia unes 1.000 persones, la majoria afectades per l’actual conflicte.

Primerament fou llegida l’acta de la sessió anterior, essent aprovada. A continuació la comissió donà compte dels treballs efectuats per tal de trobar solució al conflicte. Aquests comissionats, manifestaren que a la Conselleria del Treball els havien dit que podien ésser readmesos els obrers acomiadats amb excepció del Romera, el qual seria substituït pel seu pare, cosa que més tard, quan aquests comissionats anaren a comunicar-ho al senyor alcalde, resultà que no era certa.

Per tal d’aclarir això fou nomenada una nova comissió que anirà a la conselleria del Treball. Aquesta comissió està composta de tres persones.

Duran! el transcurs de la reunió el Romera confessà que degut a la campanya duta pel nostre diari,— que ell ens ha obligat a fer i a continuar degut al seu repte— es veia obligat a presentar la dimissió del seu càrrec de president del Ram de Construcció.

S’acordà continuar la vaga, com també que els obrers de la brigada insistissin en la seva actitud.

Ara doncs, aquest conflicte està pendent d’allò que aquest matí hauran manifestat als comissionats en la visita que aquests deuran haver fet al conseller del Treball.

La vaga avui ha continuat igual que en dies anteriors, sense incidents.

L'ADHESIÓ DEL RAM DE LA FUSTA AL CONFLICTE.

Ahir al matí, els obrers del ram de la fusta es reuniren tal com ja havien anunciat en la darrera assemblea, i acordaren declarar la vaga del ram per avui al matí.

Com sigui que aquest acord no era legal, degut als tràmits que la llei reclama, els obrers del ram susdit, en la seva reunió d’ahir solament acordaren celebrar una nova reunió demà passat diumenge, on s’examinarà la situació actual del conflicte, acordant-se allò que els seus afiliats més convenient, vist el caire que ara ha pres aquest conflicte obrer.

El ram Fabril i Tèxtil

HA MILLORAT LA VAGA.

De resultes de les entrevistes celebrades entre els obrers del Ram de l’Art Fabril i Tèxtil (C. N. T.), i els patrons d’aquest ram, sembla que el conflicte que els obrers sostenien durant tota la setmana ha entrat en vies de solució.

Això és el que ha manifestat la part obrera. I veritablement per les referències que tenim de l’afer sembla que és així.

Ahir per mitjà de la ràdio i també amb clixés que aparegueren en les sales d’espectacles de la localitat, el Sindicat del ram Fabril i Tèxtil, ordenà als obrers acomiadats que avui deposessin la seva actitud. A aital efecte aquest matí cap afectat ha acudit a les fàbriques, cosa que fa preveure que veritablement l’assumpte ha millorat.

Aquest vespre es celebrarà una assemblea al Cinema Alegria, on es discutirà la situació del conflicte, prenent-se els acords pertinents i allò que l'assemblea cregui convenient.

A l’Institut Industrial han manifestat que creuen que l’afer quedarà solucionat de forma satisfactòria, doncs sembla que hom està completament percatat de la situació de la part patronat, la qual no vol pas que les seves fàbriques estiguin parades, com tampoc volen que si veritablement venen comandes, hagin d'estar al carrer els obreres de les seves fàbriques.

No hay comentarios: