lunes, 30 de diciembre de 2019

El Dia, edició divendres 3 d’abril de 1.936, pàg. 2


EL CAS DEL CARRER DE L'AGRICULTURA.

Cal considerar definitivament morts i com una extingida penombra, tot el seguit de fets que s'han registrat al número 36 del carrer de l'Agricultura, i dels quals ha estat víctima la família Obradors, especialment la seva filla Josepa.

La noieta continua la major part del dia als afores de la ciutat, a fi d'evitar les males impressions que li causa el romandre a casa seva, on, a més dels mals records, hi ha el martiri que causen els curiosos, alguns dels quals, com dèiem en una edició anterior, molesten d'una forma indignant aquesta família, ja prou atribolada.

La Josepa Obradors és molt probable que per allunyar-la i ajudar-la a oblidar d'una manera més pràctica, sigui alguns dies traslladada, al poble de Gavà, on resideixen alguns parents d'ella, un dels quals ha acudit ací per a emportar-se-la.

No ocorre cap mena de cosa estranya i ara que tot ja està passat, pot dir-se compartint determinades opinions, que en molts casos hi ha hagut més influències d'autosuggestió que altra cosa.

Opinions tan poc sospitoses com, la de Mossèn Cusidó, rector de la Parròquia de Can Palet i un agent de l'autoritat afirmen que les coses "estranyes'' han ocorregut.

Sortosament, com diem. ja tot és passat i res no existeix ja com no siguin alguns records detestables.

Les humitats gairebé s'han extingit i cal destacar que el senyor Obradors, que denuncià, fa dies a l'Ajuntament, a la secció pertinent, el que succeïa amb aquests mulladers, sol·licitant que algú practiqués una inspecció, no ha vist atès per ara aquest prec.

Continuen venint alguns periodistes, els quals han fet ben bé tard i se n'han d’entornar sense presenciar res.

Estem ben segurs, que acabat tot aquest bullit, en quatre dies passarà tot plegat a l'oblit, cosa que és de desitjar per la tranquil·litat de la mencionada família.

Finalment, assenyalaren que la noieta Obradors ha estat revisada pel prestigiós doctor Mira, el qual no ha concedit cap importància al fet recomanant distraccions a la noieta, única medicina útil per al seu mal que en l'actualitat sols es com hem dit el record de males impressions, per a la qual cosa no calen ''curanderos'', sanatoris, ni altres coses que recomanen alguns veïns i coneguts, a la família Obradors.

No hay comentarios: