domingo, 1 de diciembre de 2019

L’Acció, divendres 13 de març de 1.936 pàg. 2


ESCORCOLLS DOMICILIARIS PER LA POLICIA.

Els policies ahir al vespre portaren a terme diversos registres domiciliaris. L’objecte d’aquests registres era el de veure si es trobava cap arma.

Els treballs policíacs resultaren completament infructuosos, malgrat que aquests foren portats a terme amb tota minuciositat.

CONTINUEN LES VISITES ESCOLARS.

Avui, han continuat les visites dels infants de les escoles, a la Guarderia Pro infants del Pla de l'Ametllera. Igual que ahir, se'ls hi ha portat per mitjà dels autocars que. per les. colònies escolars posseeix el nostre Ajuntament.

Se'ns notifica que podria molt ben ésser que aquesta guarderia fos inaugurada durant les festes del 14 d'abril.

REUNIÓ REGLAMENTARIA A L’INSTITUT INDUSTRIAL.

Ha tingut lloc a l’Institut Industrial, la reunió general de tots els associats per a tractar de diversos assumptes d’ordre reglamentari de l’entitat.
S'ha fet lectura de la Memòria explicativa dels treballs del darrer exercici i entre altres assumptes, s'ha procedit a l'elecció dels càrrecs vacants a la Directiva, essent elegits, per al de President d'aquesta junta, el senyor Pere SaIom i Morera i per als restants càrrecs, a distribuir, els senyors Gaietà Vallès; Ramon Costa, Joan Vallhonrat i Ferran Sallent.
RÀDIO FÉMINA.
El número segon, a radiar demà, a tres quarts de dues de la tarda, del suplement femení de «L’Antena», des del micròfon de Ràdio Terrassa, contindrà el sumari següent:

Editorial: Núvols rogencs, per Cecília Durval. Siluetes femenines: «Victor Català», per Fina Estivill, Metzines de moda, per Carme Karr, Els dictats de la moda. Crònica barcelonina. per Maria Antònia, Breu noticiari femení: «Les dones sàvies» de Molière i «La jornada internacional de la dona a Moscou», per Roser d’Orient. Consells de l’Escola de Puericultura de Terrassa. Màximes educatives i .coneixements útils, per Antolina Boada.

La Redacció del diari parlat de Ràdio Terrassa, invita totes les dones intel·lectuals terrassenques a col·laborar a Ràdio Fèmina el seu suplement setmanal que es radia tots els dissabtes.

UN HOME DE RUBÍ ABANDONA DOS FILLETS.

Uns agents de policia trobaren a primeres hores de la matinada d’ahir a la Porta de la Pau, de Barcelona, dos noiets de 13 i 16 anys, que rodaren per aquell lloc amb senyals evidents de tenir molta gana i fred.

Interrogats per la policia, digueren que eren germans i que es deien Antoni Fèlix Faro, de 13 anys, i Jaume Fonollosa Fèlix de 6. Afegiren que havien passat la nit en un magatzem del moll i que vivien a Rubí en companyia de la mare d'ambdós i del pare d'un i padrastre de l’altre.

A la mort de la mare, fa pocs dies ocorreguda, el pare els tractà molt malament i els donava molt poc menjar. Abans d'ahir, a la tarda feu venir a peu de Rubí a Barcelona i a la Porta de la Pau els digué que no es moguessin d'allí, que ell anava a fer una diligència allà a prop i de seguida tomaria a cercar-los. Encara es l'hora que no ha tornat.

El jutge de guàrdia, a presència del qual foren portats, disposà que fossin internats en un asil mentre la policia fa diligències per detenir el pare desnaturalitzat.

REBAIXA DE LA CARN DE TOCINO.

En altre lloc de l'edició publiquem la nota de preus comparada amb els que regiren l'any 1.931 i amb els que regeixen des del 1.933, de les carns de porc que es despatxen a les cansaladeries de Terrassa. Nota que en els preus que seran establerts a un considerable rebaix.

Aquesta millora de condicions del viure domèstic ha estat portada a terme amb bon anhels del conseller regidor de procediments senyor Puigdoménech, el qual ha trobat molt bona predisposició entre els tenders de la localitat.

No hay comentarios: