miércoles, 18 de diciembre de 2019

El Dia, edició dimarts 24 de març de 1.936, pàg. 2


L'ACCIDENT D'AHIR VESPRE.

Quan a un quart de set d'ahir al vespre, es dirigia cap a Castellar, on resideix en el carrer Major, 6, el jove de 20 anys, Emili Bernadet, muntat en la moto de la seva propietat número 59.798, en arribar a les immediacions de l'Escola Industrial, degut a un lamentable malentès, va topar amb Alfons Martínez, que viu a la Carretera de Castellar,56, el qual sortint del bar que hi ha en aquell punt, es disposava a creuar la Carretera.

La topada fou molt forta i tant el motorista com el Martínez, caigueren violentament a terra, resultant seriosament lesionats.

Ràpidament foren traslladats al Centre Mèdic, apreciant-se'ls les següents ferides:

Al Bernadet, una extensa ferida de 12 centímetres a la regió parietal en el cuir cabellut, fractura dels ossos nasals i xoc traumàtic.

Al Martínez, li foren assistides algunes ferides extenses a la regió parietal, fractura del cúbit esquerre, contusió amb hematoma i excoriacions a la cara i cuixa dreta.

En vista de la gravetat dels lesionats, una vegada assistits de primera intenció al mencionat Dispensari, varen ésser transportats als seus respectius domicilis per l'ambulància de la Creu Roja.

El Jutjat d'Instrucció instrueix les diligències pertinents.

DESCOBRIMENT DELS AUTORS D'UNS ROBATORIS DE GUARDIOLES DE COMPTADORS DE GAS.

Noticiosa la Comandància Municipal, que el dia 11 del corrent mes fou robada una guardiola de comptador de gas a la casa número 10 del carrer de Sant Genis i que el dia següent fou robat el contingut d'altra guardiola, del carrer Prior Tàpies, 22, on viu Salvador Utset Seuba, dita comandància ha efectuat les pertinents gestions, que han donat com a resultat, la comprovació que els autors d'aquests robatoris eren Josep Alegre Senar, de 16 anys, domiciliat al Passatge A., 16 i Ramon Sangenís Castellet, de 14 anys, que viu a la carretera de Moncada, 482.

En el segon robatori foren ajudats per Francesc Sunyer Carbonell, de 15 anys. domiciliat al carrer Salvoechea, 127 i Joan Lahuerta Constante, de 13 anys i resident al Passatge A, 17, partint-se tots ells els diners robats, que s'han malgastat totalment.

Una de les guardioles fou trobada entre unes brosses del carrer Martí i Julià, havent estat dipositada a la Comandància.

Les diligències practicades per la guàrdia municipal, han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció per la seva tramitació a l'autoritat corresponent.

ES MALTRACTEN A PLE CARRER.

Ahir, a dos quarts de 7 del vespre quan es dirigia al seu domicili del carrer Concili Egarenc, 47, Carme Soleras Vich, de 18 anys, junt amb una seva companya de treball anomenada Carme Salvador Delgado, de 38 anys d'edat que viu al carrer Balmes, 52, varen ésser empreses per Leandre Clogués de 21 anys, domiciliat al carrer Ireneu, 4, el qual començà a discutir amb elles, acalorant-se tots plegats i acabant-se la cosa a insults i bufetades.

El fet ha estat denunciat per les primeres a la Comissaria de Policia.

No hay comentarios: