martes, 3 de diciembre de 2019

La Veu de Catalunya, 14 de març de 1.936, pàg. 17


Demà, diumenge, el Foment de la Sardana commemorarà el vuitè aniversari de la seva fundació, celebrant una extraordinària audició de sardanes a la Plaça d’Anselm Clavé, la qual serà amenitzada per una de les millors cobles de Catalunya.

La policia local, continua practicant les diligències pertinents per tal d’aclarir el que va succeir a les Carbonelles en l’acte de l’assassinat de Joan Solsona.

Els policies han practicat un seguit d’interrogatoris i gestions que tal vegada poden menar al camí veritable per tal de trobar l’autor de l’assassinat.

Per de prompte, es desprèn, després de fetes algunes inspeccions al lloc del fet, que el Solsona no devia acudir-hi a la força. El lloc del fet era molt allunyat i s’hi arribava per camins poc fressats i propicis a efectuar intents d’escapatòries.

Tampoc als voltants del lloc esmentat no es veuen senyals de lluites ni forcegis.

Cal creure, doncs, que el Solsona podia citar-se a aquell lloc amb algun enemic seu, posem per cas, per a solucionar d’una manera decisiva determinats afers?.

No fora res d’estrany suposar això, car es coneixen motius que poden fer suposar que la víctima estava ressentit contra determinada persona, relacionada amb la seva família.

A més, encara que no se li trobà cap pistola a la mà aquesta, en ésser descobert el cadàver, presentava una contracció especial com si n’hagués tinguda una entre els dits.

El que és ben confirmat, és que el Solsona, el dia del fet, el va passar sencer a casa seva i tan sols sortí de 6 a 7 del vespre. A aquesta darrera hora tornà al seu domicili, d’on sortia poc més tard, per a no tornar-hi més.

La policia, que sospita d’un individu, fa les gestions pertinents per tal que pugui comparèixer a declarar. Com que rarament se’l veu a la ciutat, es fa difícil la seva captura.

No hay comentarios: