viernes, 13 de diciembre de 2019

La Veu de Catalunya, 19 de març de 1.936, pàg. 4


Tingué lloc, al Recreo, l’anunciada assemblea, convocada pel Sindicat de la C.N.T d’obrers del ram fabril i tèxtil.

Una nombrosa concurrència d’elements afectes i estranys al ram, acudí a la reunió, que fou laboriosa i dura fins a dos quarts d’una, aproximadament.

En primer terme, va donar-se compte de la situació dels obrers que, acomiadats del 16 de febrer ençà, han tornat a les fàbriques on treballaven, per a reclamar la seva readmissió.

Va llegir-se una llista de cases en les quals han ocorregut petits incidents, discussions i actes de poca importància, motivats per l’actitud de patrons que no volien admetre els acomiadats.

Després d’aquesta exposició del desenrotllament de la posició adoptada pels obrers, hom demanà quina actitud havia de seguir-se d’ara endavant.

Parlaren alguns, recomanant la persistència de l’acord adoptat fins ara i, per tant, va admetre’s la continuació amb més fermesa que mai, de la posició adoptada pels obrers acomiadats.

Després passà a parlar-se de l’actitud a prendre en el pròxim dissabte a l’hora de cobrar. Es decidí que havien de reclamar el sou que els corresponia i, cas de no cobrar-lo, presentar una llista d’hores treballades durant la setmana al Sindicat, el qual acoblarà totes les reclamacions i decidirà en conseqüència.

Si en alguna fàbrica es donava el cas que el patró pagava alguns dels obrers que haguessin format durant la setmana, s’acordà que cap obrer no cobrarà cap sou, si no el cobraven tots.

Després de donar un vot de confiança a la comissió que porta l’orientació d’aquest moviment, per tal que convoqui, en el moment oportú, els obrers en assemblea, quan els esdeveniments ho requereixin, es donà per acabada la reunió, que es desenrotllà en l’ordre més complet.

Amb assistència d’un centenar de persones, tingué lloc, al Sindicat del Ram de la Fusta, autònom, una assemblea per a tractar principalment d’una proposició rebuda de la C.N.T.

Segons aquesta proposició, es demana als obrers afiliats a aquest Sindicat de la Fusta, que es solidaritzin amb els obrers vaguistes del Ram de la Construcció, declarant-se, també, en vaga.

Varen fer ús de la paraula diversos assistents, dels quals es declararen conformes amb la proposició alguns, i d’altres que no.

De totes maneres, es decidí la qüestió per votació nominal, el resultat de la qual fou favorable a la proposició de la C.N.T i, per conseqüent, es decidí la vaga dels obrers d’aquest Sindicat per al vinent divendres, prèvia la presentació de l’ofici corresponent a les autoritats.

També tingué lloc una reunió d’obrers del Ram de Pintors, sindicat autònom, a la qual assistiren una trentena d’obrers.

També aquest sindicat, havia rebut la petició de la C.N.T., de secundar el moviment vaguístic del ram de la Construcció, a fi de fer triomfar les peticions dels obrers de la brigada municipal.

Després d’algunes discussions entre els assistents, car no tots eren partidaris d’anar a la vaga, es decidí resoldre la qüestió en votació secreta.

El resultat d’aquesta, fou favorable als obrers que volien secundar el moviment vaguista, i acordà presentar el corresponent anunci de vaga per al proper dilluns, cas que fins aleshores no s’hagi solucionat la qüestió.

No hay comentarios: