viernes, 20 de diciembre de 2019

L’Acció, dimecres 25 de març de 1.936 pàg. 2


Aquell diari que es reparteix de franc, encara que ningú el vulgui...

Es «Crònica Social», clar. I del 16 de febrer ençà, ha hagut d'intensificar el repartiment gratuït, per tal com, havent quedat amb un pam de nas els partits monàrquics i carlins en les eleccions, molts dels subscriptors que ho eren per força, només per raó del compromís polític amb algun conspicu del diari, ara s'han donat de baixa.

I malgrat la pròdiga difusió que gratuïtament fan dels exemplars, molts d'aquesta es queden amb el vel de la virginitat. Ningú vol tocar-los ni fullejar-los. Tothom sap que de tan ínfim com és el seu contingut, no val la pena ni de recollir-los de terra.

Ha pres possessió la nova Junta de l'Hospital de la ciutat.

Abans d'ahir, dilluns, a les 3 de la tarda, prengué possessió la nova Junta de l'Hospital, creada d'acord amb les prescripcions del reglament aprovat com cal per la superioritat.

La nova Junta del benèfic establiment ha quedat constituïda, tal com descriguérem en la recensió del passat ple municipal, pels senyors següents:

Alcalde, Samuel Morera, President; Domènec Armengol, Vice-President; Albert Oliart. Pere Tusell, Francesc Salvans, Josep O. Maurí, Joan Cuartero i Joaquim Carrera.

En l’acte de presa de possessió fou ratificat el càrrec de tresorer al senyor Salvans, que fa molts anys el venia exercint. Aquest I ‘acceptà amb la intel·ligència però, que el dia que hi hagi algun acord o actitud que vagi contra les seves conviccions, dimitirà el càrrec.

El nomenament de tresorer es l'únic que és facultat de la Junta, Els de controlador i secretari han d'ésser designats per l’Ajuntament ple.

Alguns lectors han demanat féssim els possibles de publicar íntegre el nou reglament confeccionat per gent d'esquerra al qual s'haurà d'atendre's, d'ara endavant, la funció social i benèfica de la altruista institució.

Al prec susdit, hem de respondre que estem portant a terme les gestions per aconseguir el corresponent permís del publicació del reglament de referència.

DENÚNCIA PER JUGAR ALS PROHIBITS.

Per haver estat sorpresos mentre jugaven al «golf», que actualment es considera prohibit, ha estat denunciat a l'autoritat, el conegut cafè de la Plaça de la República «Cafè Colom».

TRASLLAT DE DOMICILI.

Els afiliats al P.O.U.M. (Bloc Obrer i Camperol), que fins ara havien tingut el seu local al carrer de Sant Francesc, damunt del «Bar Català», han traslladat el seu estatge, al cèntric carrer de Sant Pere, al segon pis de la casa número 45.

No hay comentarios: