viernes, 6 de diciembre de 2019

El Dia, edició dilluns 16 de març de 1.936, pàg. 2


La qüestió del ram tèxtil :: La reunió d'ahir :: El dia d'avui.

Ahir diumenge, a l'hora anunciada, tingué lloc al Cinema Recreo l'assemblea dels obrers del ram Fabril i Tèxtil de la nostra ciutat, per a tractar de la disposició a prendre davant la situació dels obrers acomiadats del mencionat ram.

Unes dues mil persones assistiren a l'acte. que terminà a tres quarts d'una, després d'ésser aprovada la decisió, que els obrers acomiadats després del 16 del proppassat febrer havien de tornar a les fàbriques d'on havien estat trets i reintegrar-se al treball.

Els obrers, si trobaven la màquina ocupada, es limitarien a romandre junt amb el nou treballador, però la qüestió seria no deixar de formar davant la mateixa.

Totes aquestes operacions devien efectuar-se amb calma i sense discussions, ni incidents, car la força pública s'havia promès no intervenir en la qüestió, mentre no ocorreguessin incidents.

Per discutir el que calgués, el Sindicat digué que seria disposada una comissió que formaria durant tot el dia d'avui, per tal que pogués ésser consultada convenientment,

L'acte transcorregué dintre el major ordre, com ho ha transcorregut aquest matí, a l'hora d'ingrés dels obrers acomiadats, per a ésser readmesos.

Alguns han discutit amb els patrons i obrers els drets que creien tenir i han romàs tot el dia a la fàbrica al peu de la seva màquina o lloc de treball.

D'altres després de parlar-ne, han tornat a marxar dient que ho consultarien al Sindicat.

A aquest lloc, el moviment d'obrers ha estat bastant animat durant la jornada. Igualment pels carrers s'hi ban presenciat nombrosos grups de treballadors. relacionats o no amb el ram, que comentaven el desenrotllament del dia, per cert sense incidents lamentables.

MOSSEGAT PER UN GOS.

A les 6 de la tarda del dia d'ahir, fou assistit al Dispensari, Teodor Leeney, domiciliat a Sabadell, al carrer Taulí, 65, el qual trobant-se a la nostra ciutat, presenciant un partit de futbol al camp de la Santperenca, fou escomès per un gos que li causà una mossegada a la regió glútia dreta.

Ha estat ordenada la recollida, a casa del sou propietari, del gos causant d'aquest fet.

ASSISTIDA AL DISPENSARI.

Aquest matí, ha estat auxiliada al Centre Mèdic, Maria Lluïsa Echemanel, de 23 anys, domiciliada al carrer Concili Egarenc, la qual tot rentant els plats a casa seva, s’ha produït una ferida tallant a l’avantbraç dret y altra al dit anular esquerre, en trencar-se-li una plata que estava fregant.

No hay comentarios: