sábado, 7 de diciembre de 2019

L’Acció, dimarts 17 de març de 1.936 pàg. 3


ELS TRETS DE LA NIT PASSADA.

Prop d'un quart d'una de la passada nit, s’han sentit amb gran claredat uns trets segons sembla disparats amb pistola ametralladora.

De moment. encara que es fa difícil de dir, hom ha cregut que els trets havien estat prop del carrer Colom. Passats uns moments han sonat altres dispars a la part oposada de de la ciutat. Aquesta vegada les detonacions s'han sentit en el carrer Pi i Margall. Encara se n'han sentit algunes altres. Aquestes però, sense que puguem precisar en quin indret.

Per les impressions que s'han pogut treure, es dedueix que es tractava d'algú que amb l'ànim de produir pànic i amb l’ajuda d'un cotxe ha recorregut Terrassa disparant a l’aire.

EL PROSTÍBUL DE «CAL CABEZA» SE LES HA D’HEURE AMB LA JUSTÍCIA.

Per ordre de la superioritat, anit passada—a les onze aproximadament — la guàrdia municipal es presentà a la casa número 75 del carrer de Pi i Margall, on des de fa temps s’està practicant la prostitució clandestina, valent-se noies menors d'edat i d'altres de majors.

La casa és coneguda amb el nom de «Cal Cabeza», i la mestressa de la mateixa era alhora l’alcavota que tenia a la seva cura la busca de les menors que més tard acudiren a casa seva a mercadejar amb la seva carn, deixant-li una grossa comissió.

Foren detingudes tres noies que en aquell moment es trobaven a la casa. Totes elles joveníssimes i molt conegudes a la nostra ciutat.

Els guàrdies municipals que practicaren les detencions les portaren a l’Ajuntament on després d'interrogades foren portades als calabossos. I ací hom romàs tota la nit.

Aquest mati les han portades a la Comissaria de policia, essent interrogades extensament.

També ha estat detinguda l’alcavota com sembla que també seran detingudes altres dones.

EMBRIAC A L'ULTIM GRAU.

Prop de les dues de la matinada, la guàrdia nocturna, ha recollit un embriac que després de fer diverses tentines pels carrers de Terrassa, caigué aplomat sense sentits i l'Avinguda 11 de setembre.

Ha estat dut a l'Ajuntament passant la nit als calabossos.

AGREDIT MENTRE TREBALLAVA.

Ahir al vespre, fou auxiliat al Dispensari, Dídac Martínez de 33 anys, sense domicili, el qual mentre estava treballant en una vinya de la seva propietat, situada al final del carrer de la Salut, fou agredit per quatre individus, que el colpejaren durant bona estona, i després desaparegueren. L'agredit ignora per complet qui poden ésser els seus agressors.

En el mateix centre benèfic, li curaren una ferida contusa al pavelló de l'orella dreta. També sofreix altres ferides en altres llocs del cos, encara però que de poca importància.

ELS ACOMIADATS DEL RAM FABRIL I TÈXTIL.

Amb referència al conflicte que estan sostenint els obrers del ram de l'Art Fabril i Tèxtil de la nostra ciutat, poden dir que l'assumpte està en la mateixa situació que ahir.

Alguns obrers han tornat al treball, i en trobar-se que a llur fàbrica els han dit que no tenien feina, s’han quedat a l’interior de la mateixa fins a l'hora que normalment pleguen.

A l’Institut Industrial han manifestat que el conflicte seguia completament igual que el dia d'ahir, i que fins a l'actualitat no cal registrar cap mena d'incident.

Sembla que les persones que acudeixen a la fàbrica sense autorització dels patrons, ascendeixen a unes 200. En canvi sembla que és una petita quantitat amb relació de les persones acomiadades.

No hay comentarios: