jueves, 26 de diciembre de 2019

L’Acció, dilluns 30 de març de 1.936 pàg. 2


LA FESTA DEL LLIBRE SERÀ EN LA DIADA DE COSTUM.

Després d'haver-se examinat la possibilitat i la conveniència de traslladar la data de celebració de la Festa del Llibre en el mes de maig, la Cambra Oficial del Llibre acordà mantenir la data tradicional. Enguany com de costum, es celebrarà la Festa del Llibre el pròxim dia 23 d'abril, festivitat de Sant Jordi, patró de Catalunya, i aniversari de la mort de Miguel de Cervantes.

S’adverteix als escriptors i publicistes que tinguin el propòsit de participar al Concurs d'Articles Periodístics convocat per la Cambra, que l’admissió de treballs es tanca el proper dia 10 d'abril.

NOTA DE LA COMISSIÓ DE READMISSIÓ D’OBRERS REPRESALIATS.

En les Cases Consistorials es reuní el passat dimarts la Comissió nomenada amb jurisdicció al partit de Terrassa. que ha d'entendre en l'aplicació del Decret del Govern de la República de 29 de febrer darrer

La Comissió quedà legalment constituïda i fa pública aquesta nota per a coneixement de tots els qui es trobin compresos en els casos que preveu aquest Decret.

Les instàncies poden presentar-se en la Secretaria de l'Alcaldia d'aquesta ciutat i s'admetran fins demà dia 31 del present mes. Passat aquest termini no s'admetrà cap més demanda,

La Comissió fa públics aquests extrems amb la prevenció que després no serà possible al·legar ignorància.

EL TRIBUT DE RADIO TARRASSA A LA BONA MEMÒRIA DEL DR. ULLÉS.

Avui, dilluns, a tres quarts de deu del vespre, el Doctor Joan Paulís, donarà des del micròfon de Ràdio Terrassa, una conferència a la bona memòria del Doctor Josep Ullés Jover.

AL JUTJAT PER FALTA DE PAGAMENT.

Dissabte passat fou presentada una denúncia pels propietaris de l’edifici que ocupa el Centre Radical en l’Avinguda de l’11 de setembre, contra la Junta del Centre, per falta de pagament del lloguer, durant els mesos de febrer i març.

BARALLA SAGNANT ENTRE LA SOGRA I EL GENDRE.

Prop de les cinc de la tarda del passat dissabte, es presentà a la casa número 155 del carrer Salmerón, Ferran Escaiola, domiciliat al carrer Watt, 108. Aquest individu és casat amb una filla de la casa al·ludida. Un cop a l’interior de la mateixa, començà a disputar-se de forma violent amb la seva sogra anomenada Francesca Heredia, de 51 anys d’edat. La dona tampoc s’estava de re, fins que a l’últim l’exasperat minyó li donà un fort cop de puny a la regió occipital, produint-li una forta ferida contusa.

També es trobava en aquell lloc una filla de l’Heredia, anomenada Dolors. També volgué cridar, cosa que li valgué que el Ferran agafes un ganivet, clavant-li a la mà dreta, produint-li ferides a dos dits de la mà. Seguidament el minyó desaparegué.

Encara que s’ignoren els motius de les baralles, es creu que aquestes estan relacionades amb uns recents ressentiments familiars.

Les dues contusionades foren curades al Dispensari. El fet ha passat al Jutjat Municipal.

No hay comentarios: