viernes, 20 de diciembre de 2019

La Veu de Catalunya, 25 de març de 1.936, pàg. 17


Els obrers del Ram de la Metal·lúrgica, convenientment convocats pel Sindicat de la C. N. T., varen reunir-se al Cor dels Amics per a celebrar una assemblea.

Es va tractar de la qüestió de les quatre hores que els obrers reclamen, i decidiren acceptar una proposició que el Conseller de Treball feu als obrers de la Metal·lúrgia de tot Catalunya.

Per discutir l’acceptació d’aquesta proposició, s’han reunit a Barcelona un gran nombre de representacions patronals del Ram, convocades a la Sala Mozart a fi de tenir un intercanvi d’impressions i decidir en conseqüència.

De Terrassa hi ha acudit també una representació de patrons, que decidirà respecte als obrers segons el que s’acordi en la mencionada reunió.

Els obrers esperen entretant el resultat d’aquesta entrevista i les disposicions que prengui la Conselleria de Treball, que probablement pot decretar el que ara és sols una proposició, per a decidir la seva actitud.

Per tant s’ha acudit als tallers a les hores de costum i sense cap mena d’incidents que alterés la normalitat.

Al Cinema Alegria tingué lloc l’assemblea del Ram Fabril i Tèxtil, que havia desvetllat també molt interès i fou molt concorreguda.

El comitè que ha gestionat la solució del problema plantejat en el referit ram, amb motiu dels acomiadaments d’obrers practicats del 16 de febrer ençà, donà compte de les gestions portades a cap, tant pel que es refereix a visites amb la part patronal, com les entrevistes sostingudes amb l’alcalde.

Acabà exposant l’assemblea l’arranjament momentani que podia donar-se a l’esmentat problema.

Segons aquesta solució, la patronal s’avenia a distribuir el treball entre el major nombre possible d’obrers, mirant d’obtenir la major quantitat de feina per a ésser treballada en el màxim d’hores que es pogués.

Així en la part de filats, on els obrers ocupats en moltes fàbriques treballen una setmana per altra, ara es procurarà que entrin els obrers acomiadats i entre tots treballar seixanta-sis hores setmanals dividides entre els obrers, que d’aquesta manera vindran a treballar.

No hay comentarios: