lunes, 6 de julio de 2020

El Dia, edició dijous 10 de setembre de 1.936, pàg. 3


ACORD DEL COMITÈ D’ENLLAÇ ANTIFEIXISTA.

El Comitè d'Enllaç Antifeixista, en la reunió celebrada el dia d'ahir, va prendre el següent acord:

Tots els milicians que treballaven abans d'incorporar-se, cobraran de les empreses i industrials el sou màxim de 70 pessetes encara que el sou de què venien gaudint fos superior.

En el cas que el sou assignat fos inferior a les esmentades 70 pessetes, cobraran el mateix sou que percebien.

En cas de reducció de jornada i, per tant, de sou en els obrers que treballin a la casa, els milicians cobraran d'acord amb les citades reduccions.

UN AVÍS DEL COMITÈ D'INCAUTACIÓ LOCAL DEL SINDICAT D’AIGUA, GAS I ELECTRICITAT.

El dit Comitè adverteix a tots els abonats d'aigües i als Comitès de Control de tots els rams que, havent-se incautat de la Mina Pública d' Aigües de Terrassa i annexos, s'abstinguin a partir del dia d'avui de fer efectiu cap rebut referent al pagament d'aigües, que no sigui revisat l'avalat amb el timbre d'aquest Comitè.

UNA CRIDA ALS METGES DE COMPLEMENT.

Amb la major urgència són pregats a presentar-se a la Secció de Sanitat de la Conselleria de Defensa de Barcelona, tots els metges de complement residents a Barcelona capital i els de fora remetran noms i cognoms i expressaran el lloc de residència i domicili.

CASAMENT D'UN MILICIÀ A TERRASSA.

El milicià Anicet Seró Ariol va contraure matrimoni dimarts amb la ciutadana i camarada Antònia. Duran Colom. La cerimònia es verificà en el local del P. S. U. C., i al final el camarada Joan Mascaró del secretariat d'organització del P. S, U. C. dirigí als nuvis un breu parlament encoratjant-los i posant de relleu que la lluita, del front ha d'estrènyer més els llaços que els uneixen. Tingué uns mots de salutació per a els absents i les representacions que assistien a l'acte.

NOTA DEL COMITÈ D'INDUSTRIA.

Es posa en coneixement dels proletaris i administradors d'Immobles, industrials, tallers, fàbriques, magatzems, etc., l’obligació que tenen de portar al Comitè local d'Indústria, una declaració jurada dels locals esmentats, indicant el lloc on radiquen i si estan o no habilitats.

ARRIBARÀ UNA PARTIDA D'ARRÒS.

Procedent d'Amposta, demà arribarà una partida d'arròs.

A tots els comerciants que els interessi fer comanda del dit article, poden passar per les oficines del Comitè de Proveïments a fer efectiu l'import de la comanda.

D'INTERÉS PER ALS COMERCIANTS.

Tots els comerciants de queviures, posseïdors de vals prèviament presentats a les oficines del Comitè de Proveïments a partir del vinent dimecres, de 10 a 12 del matí, poden passar a cobrar-los al Comitè de referència.

EL FESTIVAL DE DEMÀ A LA NIT AL TEATRE PRINCIPAL.

Toquen ja al seu fi els preparatius d'organització del festival que demà a la nit tindrà lloc al Teatre Principal, a profit de les Milícies Antifeixistes.

La vetllada teatral està preparada per l'Agrupament de Germanor Víctimes Antifeixistes.

La magnífica obra "El senyor feudal", serà representada per una bona selecció d'artistes amateurs terrassencs.

MATRÍCULA.

En el Col·legi Ibèric (abans Can Tries), està oberta fins a primer d'octubre la matrícula per a pàrvuls, elemental i adults.

També s'admeten recomanats.

Portal Nou, 16.

DES D'AVUI ES POT TELEFONAR DES DEL PROPI DOMICILI I PER INTERURBANA.

El delegat interventor del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Telefònica, Pere Foix, d'acord amb les organitzacions obreres, ha disposat que a partir d'avui quedi normalitzat el servei de conferències telefòniques a tot Catalunya.

Els abonats podran celebrar-les des dels seus domicilis particulars, tenint en compte que els obrers telefònics desitjant cooperar a l'ordenació de la Revolució triomfant i volent ocasionar el mínimum de molèstia als abonats, i a l'objecte de normalitzar totalment el servei telefònic, ha pres aquesta determinació a profit del públic en general.

NOTES DE L'ESCOLA NOVA UNIFICADA.

L'obertura del curs 1.936-37, tindrà lloc el dia 10 del corrent setembre a totes les escoles que estiguin en condicions de funcionar, incloses les oficials.

No hay comentarios: