martes, 14 de julio de 2020

L’Acció, dimecres 16 de setembre de 1.936 pàg. 2


NOTA DEL COMITÈ DE DEFENSA ANTIFEIXISTA ADREÇADA ALS ALPINISTES.

Per ésser un cas necessari, de la columna alpina que sortirà pròximament i dels milicians que estan lluitant al front, es prega a tots els que tinguin jerseis i mitjons de llana i demés objectes d'hivern, que els transmetin a aquest Comitè de Defensa, que està instal·lat al carrer Francesc Macià número 32. (Entregues a les oficines de Reclutament).

RESTABLIMENT DELS AVISOS DE CONFERÈNCIA TELEFÒNICA.

El delegat-interventor del Govern de la Generalitat a la Companyia Telefònica Nacional, d'acord amb les organitzacions obreres, ha disposat siguin restablerta els avisos de conferència telefònica a domicili, Amb la nova disposició queden normalitzats totalment els serveis telefònics a Catalunya, la qual cosa el delegat interventor es complau a posar-ho a coneixement de tothom i molt especialment dels abonats, els quals prega, una vegada més, facin efectius els rebuts a la seva presentació per tal d'evitar s'hagin de prendre mesures terminants contra la passivitat dels morosos. Convé no oblidar que el telèfon està al servei del poble, a l’eficàcia del qual tots hem de procurar de donar les màximes facilitats.

NOTÍCIES DELS NOSTRES MILICIANS.

Procedent de la rereguarda del front d'Aragó ha arribat a Terrassa el milicià company nostre, en Miquel Sabater. Ve en comissió de servei, per a regressar a la campanya demà mateix.
Ens ha donat noticies dels milicians locals d'E. R. Tots ells estan en perfecte estat, amb molt entusiasme i disposats a entrar en lluita així que els ho manin. Ara tots ells es troben encara a Alcanyiç en espera de concentrar-se més cap a la avantguarda de la lluita.

El camarada Sabater ens ha fet l’encàrrec, que complim amb gust, de saludar el poble de Terrassa, en nom dels absents, del de les nostres columnes.

AVIS ALS MILICIANS QUE HAGIN D'ANAR AL FRONT.

El Comitè d'Ajut fa avinent a totes les organitzacions obreres i polítiques de Terrassa, que en organitzar alguna expedició de milicians, ho posin a coneixement del Comitè, doncs d'aquesta manera tots els nostres milicians seran proveïts convenientment de roba interior, de la qual les primeres expedicions n'estaven molt mancades.

PER EVITAR INTROMISACIONS.

Hem rebut la següent nota:

«La Delegació Comarcal del C. E. N. U. ha d'advertir-vos que no publiqueu cap nota referent al règim d’escoles que no vingui avalada amb el segell del C. E. N. U.»

Per la nostra banda, hem de dir que atendrem la indicació.

D'INTERÉS ALS MESTRES I AUXILIARS NO SINDICATS.

La Delegació d'auxiliars de la F. E. T. E. de Terrassa convoca tots els professors auxiliars, subalterns i similars, que venen dedicant-se a l’ensenyament, a una reunió que tindrà lloc dijous dia 17, a les dotze en el local de l'Acadèmia Cots (Cremat, 27) fent-los avinent, que de no assistir-hi i no enquadrar-se dintre les normes vigents, no podran continuar exercint llur professió.

NOMENAMENT ENCERTAT.

Ha estat nomenat interventor delegat de la Generalitat de Catalunya, a l'emissora local E.A.J. 25 Ràdio Terrassa, et nostre particular amic i bon militant d'E. R. de C., Jeroni Monrós, el qual no dubtem pas que exercirà amb força encert l'encàrrec que li ha estat conferit.

No hay comentarios: