jueves, 2 de julio de 2020

El Dia, edició dimarts 8 de setembre de 1.936, pàg. 3


CADÀVERS IDENTIFICATS.

Han estat identificats els tres cadàvers trobats el passat dissabte a la Carretera  de Sabadell i, que reberen sepultura al Cementiri Nou.

S'anomenaven Marian Vilalta i Marquina, de 40 anys; Josep Saló i Virgili, de 22 Josep Jover, de 34. Tots tres veïns de Sabadell i coneguts elements tradicionalistes.

També pocs moments després d' ingressar al dipòsit judicial, foren identificats els cadàvers que, a les quatre de la tarda d'ahir van ésser trobats a les proximitats de Viladecavalls, els quals recollí i portà al Cementin Nou, l'ambulància de la Creu Roja.

Resultaren ésser l'industrial terrassenc Joaquim. Badiella i Ribas i el seu fill Josep.

EL RESULTAT D'UN CONCERT A PROFIT DE LES VÍCTIMES DEL FEIXISME.

EI proppassat dissabte, a la nit; el veïnat de la Carretera de Rubí (tros comprès entre el carrer d’Escuder i el camp del Monumental), celebrà un concert a càrrec de la Rondalla del Centre Aragonès.

La recaptació del dit acte, junt amb la produïda pel sorteig, ascendeix a 214'75 pessetes, les quals han estat destinades a profit de les víctimes del feixisme.

Cal felicitar els organitzadors per l'èxit de la iniciativa.

AVÍS DEL SINDICAT ÚNIC D'ESPECTACLES PÚBLICS.

El Sindicat Únic d'Espectacles Públics de Terrassa, posa a coneixement de tots els posseïdors de passis de les anteriors empreses que poden passar pel Comitè Econòmic de Cinemes en explotació (Cinema Rambla).

CAIGUDA.

Àngela Prieto, de 40 anys, casada, habitant al carrer Concepció Arenal, 130, a les quatre de la tarda d'ahir va personar-se al Dispensari Mèdic, perquè li fos curada una ferida incisa al colze esquerre que es produí en caure en el seu propi domicili, quan, enfilada en una escala, intentava penjar un quadre.

BICICLISTA ACCIDENTAT.

Aquest matí, a !es vuit, el ciclista de 19 anys, Joaquim Serrat, a la Carretera de Castellar ha anat a topar contra un auto, a conseqüència d'una falsa maniobra.

Ha estat portat al Centre Mèdic, on el facultatiu de torn l'ha assistit de ferides contuses a tot el cos.

Una volta curat, ha passat al seu domicili, Passeig 22 de juliol, 370.

ATROPELLAT PER UN COTXE.

Ahir, quan es dirigia al seu domicili, Carretera de Matadepera, 175, baixos, Jaume Armengol, de 35 anys, casat, fou atropellat pel cotxe número 38.734.

L'auto esmentat va portar-lo al Centre Mèdic, on li curaren una forta contusió al dors del peu dret i una ferida al ventre de la cama dreta.

ACCIDENT.

A la tarda d'ahir, a la via pública, fou atropellat pel cotxe matrícula 66.229, Salvador Berenguer de 34 anys casat amb domicili al carrer de Mas Adei, 70. L’accidentat, muntava una bicicleta de la seva pertinença. Fou traslladat al Dispensari pel vehicle de referència, on li practicaren la primera cura. El Berenguer sofria una ferida incisa a l'angle extrem de l’ull esquerre, una ferida incisa contusa a la regió frontal i masegament general.

Passà al seu domicili, una vegada assistit.

MOSSEGAT PER UN CAVALL.

Quan passava pel carrer de Francesc Layret, a tres quarts de nou del matí d'avui, el ciutadà de 53 anys. Bonaventura Fenor, habitant al carrer de Sant Cristòfor, 3, ha estat mossegat pel cavall enganxat al carro número 623, matrícula de Terrassa, que es trobava deturat davant de "La Nevera S. A.".

El doctor Trincheria, de torn al Dispensari, li ha curat unes ferides contuses el braç esquerre, produïdes per la dentadura de l'animal.

CARRO ENVESTIT PEL TREN :: DOS FERITS.

Al pas a nivell de Can Boada, a la tarda d'ahir, un tren ascendent va envestir per la seva part posterior un carro matrícula de Terrassa propietat i conduit per Pau Pontuón. de 31 anys, casat, domiciliat al carrer Faraday, 125. Aquest anava en el vehicle acompanyat d'un seu veí anomenat Josep Torrella, de 18 anys d'edat.

Ambdós resultaren lesionats, on ésser llençats a terra per la violència del xoc, i el carro amb seriosos desperfectes, no així el cavall, que resultà il·lès.

El Torrella i el Pontuón foren portats al Dispensari, on foren convenientment assistits. El primer sofreix la fractura de la clavícula dreta i diverses contusions, i el segon una forta contusió al pit i braç esquerre.

Passaren als respectius domicilis una volta practicada la primera cura.

ELS PAGESOS DEL DISTRICTE I ELS PARTICULARS NO PODEN VENDRE'S LES GALLINES.

A conseqüència de la manca d'ous frescos que es nota en el Mercat, el Comitè de Proveïments prohibeix en absolut la venda de gallines als pagesos de Terrassa i districte i també als particulars, a partir de la publicació d'aquest avís, sense un permís especial de l’al·ludit Comitè.

Als infractors se'ls imposarà una penyora de 200 pessetes i també els seran incautats els caps d'aviram que posseeixin.

LA REUNIÓ D’ANIT, DE LA U.G.T.

Al Teatre Alegria, a dos quarts de deu d'ahir a la nit, va celebrar una assemblea la Unió Local de Sindicals (U. G. T.), per a tractar del dictamen de ponències sobre controls de fàbrica, el qual fou aprovat íntegrament, llevat de tres esmenes.

En la part que feia referència a discussió i aprovació de la ponència encarregada de la fiscalització i orientació dels Comitès de Control, l'assemblea donà un vot de confiança a la Junta a l'objecte que ella nomeni els individus que cregui aptes per a formar-la.

ASSEMBLEA DEL RAM FABRIL I TÈXTIL (C.N.T.)

Per a aquesta nit, a dos quarts de 10, hi ha convocada assemblea general del Sindicat del Ram Fabril i tèxtil (C.N.T.), al Teatre Alegria.

Ordre del dia:

Estat de comptes i nomenament de Comissió revisora.

Davant la situació crítica que travessa la indústria, quina actitud cal prendre per a la Seva solució?.

Nomenament de delegats de secció per a formar part del Comitè d'orientació i fiscalització.

Assumptes generals.

No hay comentarios: