miércoles, 1 de julio de 2020

El Dia, edició dilluns 7 de setembre de 1.936, pàg. 3


SUSPESA LA. CAVALCADA D'AHIR.

A conseqüència de l’acord pres pel Comitè central Antifeixista de Barcelona, de no portar a terme cap recapta sense un permís oficial del dit Comitè, s'hagué, de suspendre la cavalcada anunciada a la nostra ciutat i que havia de celebrar-se durant el matí d'ahir.

COMPATRICIS VÍCTIMA D'UN ACCIDENT AUTOMOBILÍSTIC.

Ahir a la tarda, a la Carretera de la Roca, a conseqüència d'haver patinat les rodes del cotxe, va anar-se a estimbar contra un arbre un cotxe, matrícula de Barcelona, conduït pel nostre amic i compatrici senyor Ramon Santacana, portant com a passatgers la seva esposa Maria Marcet i Pujol, la seva cunyada senyoreta Mercè Marcet i Pujol i el promès d'aquesta Josep Domingo, tots ells domiciliats a la nostra ciutat. Els tres primers al carrer de Sant Valentí, 143, i al de St. Francesc, el Domingo. Aquest darrer, malgrat la violència de la topada, va resultar il·lès, però no el senyor Santacana i les dues senyores.

Tots tres foren assistits de primera intenció a l'Hospital de Mataró, d’on foren recollits més tard per l'ambulància de la Creu Roja local i traslladats a l'Hospital de Terrassa.

El senyor Santacana sofreix una forta contusió al pit. La seva, esposa, masegament general i probable fractura d'una costella La senyoreta Mercè Marcet, també sofreix contusions i ferides incises en diverses parts del cos.

Els desitgem un ràpid restabliment.

L'ENTERRAMENT DE JAUME AULET.

Del local de la U. G. T., lloc on s’instal·là la capella ardent, sortí l’enterrament del compatrici Jaume Aulet i Vilalta, que morí víctima d’accident el passat dissabte, succés del qual parlem en altre lloc.

El taüt anava escortat per milicians armats de la U.G.T. Hi assistiren les autoritats, Banda Municipal, representacions de la U. G. T., C. N. T., E. R. de C, P. O. U. M., P. S. U. C, federals, guàrdies d'assalt, guàrdia nacional, guàrdia municipal, Creu Roja, bombers i nombrosíssim públic.

Darrera el cotxe mortuori, en ordenada formació, hi anaven les dones, conduint les corones dedicades al difunt. Totes eren de flors naturals i n'hi havia de la U. G. T., Associació d'Empleats i Tècnics. E. R. de C. i Comitè d'Enllaç.

La comitiva acompanyà el fèretre fins al Passeig, lloc on s'efectuà l'acomiadament. Totes les forces i seguici desfilaren davant el taüt amb el puny enlaire.

El desgraciat Aulet rebé sepultura al Cementiri Nou, en el nínxol veí al del company Vilanova de la C. N. T., també mort en un accident

MILICIANS TERRASSENCS QUE S'INCORPOREN A BARCELONA.

Aquesta tarda, han partit de la nostra ciutat bon nombre de milicians dels que havien regressat de Mallorca, a l'objecte d'incorporar-se a les respectives columnes per a partir vers el front aragonès.

PER AL PROVEÏMENT DE FARINA A LA CIUTAT.

Per part del Comitè local de Proveïments, ha estat enviada una circular als Comitès dels pobles del districte, perquè es posin d'acord amb els representants que hi enviarà per a tractar del proveïment de farina de la ciutat.

ARRIBEN PARTIDES DE GÈNERES.

El Comitè de Proveïments de la nostra ciutat comunica a tots els comerciants que avui han arribat una partida de moresc, altra de segó i una tercera de segonet.

Als comerciants a qui interessi, poden fer les comandes a les Oficines del dit Comitè.

DISSABTE DESFILAREN A BARCELONA LES COLUMNES “FRANCESC MACIÀ” I “LLUÍS COMPANYS”.

Entre l’entusiasme popular, dissabte a la tarda s’efectuà a Barcelona la desfilada de les columnes d’Esquerra Republicana de Catalunya “Francesc Macià” i “Lluís Companys". En aquesta darrera columna hi havia la centúria de milicians terrassencs, integrada per elements d'Esquerra Republicana i Joventuts d'Estat Català. Els nostres milicians que, des de fa dies, es trobaven a la Caserna de Montjuïc, partiran a lluitar als fronts dc l'Aragó.

ALS MESTRES PARTICULARS DE TERRASSA.

Tots els mestres particulars d'aquesta ciutat que encara no han passat per les oficines de l'Escola Nova Unificada (Masia Freixa) són pregats de presentar-se tot seguit per tal de formular la declaració jurada reglamentària.

AVIS ALS COMISSIONISTES.

El Col·legi d'Agents Comercials (U. G. T.) prega als seus afiliats no deixin de visitar i oferir a llurs clients les matèries o productes que representin, complint les disposicions del Comitè d'Indústria, car una comprovació de mancament a l'esmentada disposició, obligaria a prendre mesures tan radicals com desagradables.

MALS JOCS.

Francesc Mata, de 12 anys, habitant al carrer de Girona, 151, a les dotze del matí d'ahir va presentar-se al Dispensari, on li curareu una extensa ferida al cap. aplicant-li tres punts de sutura.

Segons manifestacions de l'accidentat la lesió li fou produïda per un cop de roc que un xaval, desconegut d'ell, va tirar-li al carrer de Blasco de Garay.

El fet ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

No hay comentarios: